Kinderpagina Maart 2010

Tags: 

TOEN DE HAAN KRAAIDE

Jezus had voor de laatste keer met zijn vrienden gegeten. Daarna gingen ze naar de hof met de olijfbomen. Jezus was bedroefd. ‘Ik zal vannacht alleen zijn’, zei hij. ‘Dan ken je mij nog niet’, zei Petrus. ‘Ik zal altijd bij je blijven, wat er ook gebeurt’. ‘Nee’, zei Jezus, ‘voordat de haan straks één keer gekraaid heeft, zul je al drie keer gezegd hebben dat je me niet kent’. Toen het donker was kwamen de soldaten. Met de handen vastgebonden op zijn rug, werd Jezus meegenomen,alsof hij een dief was. De mensen in de stad sliepen en zagen het niet.
De vrienden van Jezus waren in paniek weggelopen, behalve Petrus. Op een afstand volgde hij de stoet, want hij wilde weten waar ze zijn vriend naar toe brachten. Ze kwamen bij het huis waar de Hoge Raad vergaderde. Hier werd Jezus ondervraagd. Petrus glipte de poort binnen. Hij liep wat rond op de binnenplaats, maakte hier en daar een praatje en warmde zich bij het vuur. Een dienstmeisje kwam naast hem staan en vroeg: ‘Hoor jij bij die Jezus?’. Petrus beweerde van niet. Voor alle zekerheid draaide hij zich om en liep weg. Iemand anders hield hem tegen en vroeg: ‘Is Jezus een vriend van jou?’. Petrus schrok en zei keihard: ‘Nee, die man ken ik helemaal niet’. Dat hoorde enkele anderen; ze kwamen er bij staan en zeiden: ‘Jawel hij hoort erbij!’, zijn stem klinkt hetzelfde!’. Petrus schreeuwde: ‘Echt niet. Jezus ken ik niet’. En toen kraaide er een haan. Petrus herinnerde zich wat Jezus gezegd had. Hij liep weg en huilde bittere tranen.

De haan is het symbool van waakzaamheid, van iets nieuws; een nieuwe dag, een nieuw begin, nieuw leven, let op !!! De haan is een dier dat ’s morgens heel vroeg kraait en zo iedereen laat weten dat de zon weer opkomt. In dit verhaal schudt de haan Petrus eigenlijk wakker. Petrus herinnert zich dan weer wat Jezus had gezegd. Nadat Jezus sterft zal hij toch weer leven, er komt een nieuwe tijd voor iedereen die het wil zien, dus let op, wees waakzaam!!

Hier zie je twee kemphanen. De tekening is in spiegelbeeld. Als je goed zoekt zie je zeven verschillen. Let op!!!!!!
In de Antoniuskerk vind je deze kleurplaat in het groot. Je kunt dan gemakkelijker de verschillen zoeken en je kunt de tekening ook nog kleuren.

Kinderpagina Maart 2010