Kinderpagina December 2006

Tags: 

25 december: verjaardag van Jezus

Weet jij wanneer Jezus jarig is? Natuurlijk met Kerstmis, want dan vieren we het feest van zijn geboorte. We vieren zelfs op twee dagen zijn verjaardag: op eerste en tweede kerstdag. Dus Jezus moet wel echt belangrijk zijn. Want na meer dan 2000 jaar vieren we nog steeds zijn feest. Thuis versieren we de kerstboom en maken we het gezellig. Dat doen we ook in de kerk. Er zijn speciale vieringen voor kinderen en we vertellen mooie verhalen over de geboorte van Jezus. Kom jij ook luisteren? Hier alvast een mooi verhaal over Kerstmis. Het is verzonnen door Cees Remmers. Kun jij het al lezen?

Het was bijna Kerstmis. Ivo was met zijn vader een boom gaan kopen en samen zouden ze hem versieren met mooie kerstballen. Moeder had een grote doos van zolder gehaald. In die doos zaten de gipsen beeldjes van de kerststal.
"Voorzichtig met de beeldjes." Zei moeder "Ze zijn al oud en een paar zijn er kapot." Heel zachtjes haalden Ivo en pa de beeldjes één voor één uit de doos. Maar Jozef was een arm en een van de herders was zijn hoofd kwijt. Misschien waren ze vorig jaar te hardhandig ingepakt. Pa zou ze lijmen. Maar wat erger was: ze telden een schaapje minder dan vorig jaar en één herder was kwijt.
"Die is het verloren schaap misschien wel gaan zoeken." Zei moeder lachend. De volgende dag kwam pa met een nieuw herdersbeeldje thuis. Het prijsje zat er nog op. Het was goedkoper dan de andere want hij was van plastic. Ivo mocht hem een plaatsje geven in de stal onder de boom.

De volgende nacht, kerstnacht, droomde Ivo over ruzie in de kerststal. De gipsen herders schreeuwden tegen de plastic herder dat hij op moest hoepelen. Zij waren van gips en hij was maar van plastic. Hij was anders en hoorde daar dus niet thuis. Maar toen ze hem beetpakten en de stal wilden uitzetten, begon het kind in de kribbe te huilen. Jozef ging naar de herders toe en vroeg ze om naar Maria te luisteren.
Maria zei: "Iedereen is hier welkom, iedereen die van goede wil is, ook mensen die anders zijn. God houdt van gipsen en plastic herders evenveel." Toen gaven de herders elkaar de hand. En toen het kind in de kribbe weer glimlachte werd Ivo wakker door het luiden van de klokken. Het was 25 december, Kerstmis voor alle mensen van goede wil.

Dus ook voor jou: een zalig kerstmis!

Kinderpagina December 2006