Kinderpagina Juli 2006

Tags: 

Een reisje naar de maan

"Wanneer ik jarig ben, wil ik graag een reisje naar de maan", zei de eekhoorn tegen de mier. "Ik wil erop uit en als jullie me dat reisje cadeau geven, is dat weer eens iets anders. Maar misschien is het wel teveel gevraagd. Je mag ook wel iets anders geven, hoor. Beukennoten vind ik ook lekker."
Niet lang daarna was de eekhoorn jarig. Het werd een groot feest. Het was een prachtige avond. De zon ging veelkleurig onder. Er was geen wolkje aan de lucht en de sterren fonkelden. Een grote ronde maan kwam achter de bomen te voorschijn. De eekhoorn kreeg beukennoten in alle soorten. Hij was er heel blij mee. Bijna alle dieren waren gekomen. Ze aten volop taart en limonade. Het nijlpaard danste met de vlinder en de mier met de olifant, terwijl de kikkers kwaakten.

Kinderpagina Juli 2006 1

Midden op de avond klapte de mier in zijn handen. Het werd stil. "Nu krijg je een cadeau van iedereen" , kondigde hij aan. De eekhoorn zag nergens een cadeau. Toen zag hij dat alle dieren op elkaars schouders klommen. Het werd een reusachtige toren van dieren. Bovenaan stond de mier. Hij hield, boven zijn hoofd, met één hand de maan vast. "Klim maar gauw naar boven", riep de beer naar de eekhoorn, die met open mond stond te kijken. Hij begon te klimmen en stapte van het ene dier op het andere. Het werd een lange tocht. Pas midden in de nacht was de eekhoorn bij de mier. "Hallo eekhoorn", zei de mier. "Hier is de maan." Toen stapte de eekhoorn op de maan. "Wat zie je?", riepen de dieren van beneden naar boven. De eekhoorn zag nog niets. Hij durfde nog niet goed te kijken. Wat een prachtig cadeau, dacht hij. Toen hij voorzichtig over de rand van de maan keek, zag hij nog net hoe de dierentoren instortte. Nu was hij dus op de maan, maar erg gezellig was het niet: overal geel stof en rotsen en verder niemand. Ach, dacht de eekhoorn, wat bijzonder is dit toch. Maar hoe kom ik hier weer af? Het is hier wel erg eenzaam. Hij gluurde over de rand. Het was nu stil in het bos. Hij kreeg heimwee naar zijn huisje in de beuk en naar zijn eigen bed. De eekhoorn kreeg het koud en rilde.

Na een hele poos verscheen de zon boven de bergen en begon de maan in de zee te zakken. Toen de maan dicht genoeg bij de zee was, sprong de eekhoorn in het water en zwom naar het strand. Laat in de middag kwam hij weer thuis. De mier vroeg hoe het was geweest. "Ik heb niets beleefd op de maan", zei de eekhoorn teleurgesteld. Hij schaamde zich een beetje, want hij wilde niet ontevreden zijn over zijn reis. "Er is nog een stukje taart over. Heb je trek in een stukje?" "Heerlijk", zei de eekhoorn. "Nog bedankt, het was wel erg bijzonder". En tevreden stopte hij een stukje notentaart in zijn mond. Oost West, Thuis Best !

Uit : Wonderwel naar een verhaal van Toon Tellegen.

Kinderpagina Juli 2006 2

Zou jij ook wel eens naar de maan willen of heb je voor de komende vakantie al andere spannende plannen gemaakt? Misschien ga je wel logeren bij een vriendje of familie, een dagje naar het strand of met je ouders naar een ver land. Iedereen viert vakantie op zijn eigen manier, maar als het goed is ben je ook weer blij als je thuis komt, met heel veel verhalen om aan je vrienden te vertellen. Ik wens iedereen een prettige vakantie en vooral een goede thuiskomst.

Kinderpagina Juli 2006 3