Kinderpagina Maart 2006

Tags: 

CARNAVAL

Het is weer bijna carnaval. Een gezellig feest, waarbij mensen zich verkleden en soms een grappig masker opzetten. We maken plezier en denken even niet aan vervelende of verdrietige dingen. Er zijn veel verhalen over hoe carnaval nu eigenlijk is ontstaan. Carnaval is al heel oud en werd eigenlijk al ver voor Christus gevierd. Het was een soort lentefeest. De mensen vierden dat alles in de natuur weer begon te groeien. Ze droegen maskers om de boze geesten van het donker te verjagen. Zelfs in de kerk werd er toen gedanst en gezongen. Nu gaat het er bij ons in de kerk niet meer zo uitbundig aan toe.

Kinderpagina Maart 2006 1

VASTEN
Na carnaval en aswoensdag is het vasten. De vasten duurt veertig dagen en begint op aswoensdag. Vroeger betekende vasten dat je minder snoep at en geen vlees. Even zuinig aan doen dus. Voordat de tijd van vasten begon gingen de mensen nog één keer uit hun bol. Nog één keer heel veel eten, snoepen en feesten dus.
Tegenwoordig vinden we vasten meer een periode waarin je na kunt denken. Denk eens aan alles wat je hebt en kunt doen. We vinden alles vaak maar heel gewoon en we hebben het altijd druk met clubjes en sporten. Er zijn ook een heleboel kinderen die het niet zo goed hebben als wij. Sommige kinderen zijn ziek, , hebben een andere huidskleur en worden daarom gepest of sommige kinderen hebben zelfs helemaal geen huis.
Misschien is het een leuk idee om in de vastentijd eens wat meer aandacht aan elkaar te geven. Zet 's avonds de TV eens uit en ga eens gezellig een spelletje doen met elkaar. Misschien ken je wel iemand die vaak alleen is en heel blij zou zijn met een bezoekje van jou. Heb je ruzie met een klasgenootje? Praat het eens uit en maak het weer goed.
Probeer het eens en je zult merken dat het een fijn gevoel geeft.

Kinderpagina Maart 2006

Maar eerst gaan we heel veel plezier maken met carnaval. Om al vast in de stemming te komen kun je deze leuke clown kleuren.

Kinderpagina Maart 2006 3