Vastenactie 2011

Tags: 

Vastenaktie 2011 voor de Filippijnen

Op Aswoensdag is de vasten begonnen en ook de Vastenaktie. Dit jaar is er aandacht voor de Filippijnen en met name voor het eiland Mindoro. In onze kerk is een kleine expositie ingericht over de actie. Er ligt achter in de kerk informatie over het project dat meegenomen mag worden. Ook ligt er het overbekende “Vastenaktiezakje”. Het zakje wordt overigens ook bijgevoegd bij Kerk op het Kruispunt EXTRA nr.5, dat op vele adressen thuisbezorgd wordt.

Op de zaterdagse weekmarkt staat steeds een kraam met informatie, maar ook met gratis koffie of thee. Een bezoekje waard. Ook kan men zich daar inschrijven voor de vastenmaaltijd die georganiseerd wordt op zaterdag 16 april.
Houdt voor actuele informatie Weekblad Oosterhout goed in de gaten!

De Vastenaktie in 2011

Het carnaval moet nog beginnen en toch wordt er al gedacht aan de periode daarna: de vastentijd. Als een vast onderdeel van de vasten is er ook in 2011 weer volop aandacht voor de landelijke Vastenaktie. Ook in onze Catharinaparochie.
De Vastenaktie 2011 vraagt in 2011 aandacht voor een duurzame samenleving wereldwijd. Het gekozen motto is: PLANT IETS MOOI VOOR EEN ANDER.
Special aandacht is er voor de Filippijnen en in het bijzonder voor de inheemse Mangyan op het eiland Mindoro. Die bevolkingsgroep streeft naar en duurzaam beheer van hun bosrijke omgeving en verzetten zich tegen de dreigende ontbossing ten behoeve van mijn bouw en grootschalige landbouw.

In de kerk staat vanaf zaterdag 12 maart een tafel met informatie over het project Filippijnen. Een aantal folders zijn zo mee te nemen, een vastenaktiedoosje kan geknutseld worden. Het vastenaktiezakje mag meegenomen worden, maar zal ook bij de verspreiding van KerK op het KruispunT nr. 5, bijgevoegd worden.
Kijk voor het volledige programma dat door een werkgroep van de Catharinaparochie is opgezet ook in Weekblad Oosterhout. Onderdelen zijn in ieder geval een wekelijkse presentatie over de Filippijnen op de zaterdagse weekmarkt en een afsluitende Filippijnse maaltijd op zaterdag 16 april, gevolgd door de Goede Week en het Hoogfeest van Pasen.