Franciscus spreekt

Tags: 

Zaterdag 15 oktober om 20.00u speelt Geert Fierens in de Antoniuskerk zijn succesvolle 'evocatie' (voostelling) waarin Fransiscus van Assisie 'spreekt'. 'Franciscus spreekt' is een hedendaagse evocatie met licht, muziek en zang.
Kleinkunstenaar Geert Fierens speelt Franciscus en leeft zichzelf zo in dat je het gevoel krijgt Franciscus van Assisi persoonlijk te ontmoeten en hem zelf te horen spreken. En Franciscus blijkt een boodschap te hebben die ook voor onze tijd verfrissend en vernieuwend is.
In een sober decor verschijnt op een groot wit doek het beeld van een jonge man. Geïntrigeerd door de nieuwe aanpak en de naamkeuze van onze huidige paus Franciscus, zoekt een jonge man op internet wat informatie op over Franciscus van Assisi. Binnen dat kader komen de toeschouwers te weten wie Franciscus was en hoe hij in het leven stond.

In vijf toespraken komt Geert Fierens, of liever, Franciscus zèlf, tevoorschijn om zich te laten kennen. Zijn speeches zijn boeiend, dagen uit, doen reflecteren, slaan spijkers op de kop en vooral… inspireren tot op de dag van vandaag. De kritieken en reactie op deze voorstelling zijn in België en Nederland alom lovend. Zo schrijft Denise: "De begeestering waarmee Geert Fierens in de huid van Franciscus gekropen is, liet niemand van de aanwezigen koud. Het klank- en lichtspel bracht ook de afwisseling die het publiek mee in de ban hield. Kortom, het was een mooie, indringende en tegelijk ook leerrijke avond. Om over “na te kauwen”.

Informatie
De voorstelling vindt plaats in de Antoniuskerk, Vincentiusstraat 113A in Oosterhout op 15 oktober om 20.00u. De entree bedraagt € 10. Wie verzekerd wil zijn van een plaats kan vooraf kaarten bestellen via: info@thomasoosterhout.nl