Nieuwe Kapelaan

Tags: 

Sinds lange tijd kent Oosterhout weer een kapelaan [1]. Ouderen onder ons kunnen zich misschien nog de kapelaans J. Garritsen [1967-1968] en A. Verheijden [1967-1970] van de Sint-Antoniusparochie herinneren.

Met ingang van 1 november 2020 heeft de bisschop van Breda in de Sint-Catharinaparochie een kapelaan benoemd. Zijn naam is Rodrigo Alberto Rojas Romero en hij komt uit Argentinië. Hij is 44 jaar oud. In 2001 werd hij tot priester gewijd. Hij komt in een voltijdsfunctie het pastorale team van de Catharinaparochie versterken. Samen met pastoor Akkermans en de andere leden van het pastorale team zal hij op de verschillende kerkplekken ook voorgaan. Kapelaan Romero heeft zijn intrek genomen in de pastorie op de Markt.

Het grootste deel van zijn priesterschap werkte hij bij de Arabisch sprekende christenen in Egypte, Jordanië, Palestina, Syrië en Tunesië. Kapelaan Romero spreekt beginnend Nederlands maar wil zich snel verder bekwamen in onze taal.

[1] Een kapelaan is een priester in een parochie, die werkt onder een pastoor of administrator die de eindverantwoordelijkheid heeft. Hij wordt daarom ook weleens met de term ‘hulppastoor’ aangeduid. In Vlaanderen wordt hij ook wel ‘onderpastoor’ genoemd.