Kinderpagina December 2011

Tags: 

We gaan kerstfeest vieren
met slingers en een boom.
maar waar het echt om gaat
is het Kindje in de kribbe
Gods eigen Zoon.

Hij kwam als mens op aarde
voor jou en ook voor mij.
als je naar dat Kindje kijkt
word je o zo blij.

Hij wil graag in jouw hartje wonen
en altijd bij je zijn.
Hij houdt van alle mensen
en van alle kinderen
groot en klein.

Je hoeft niet bang te zijn
Hij laat je nooit alleen.
Hij helpt je leren en spelen
en Hij is altijd om je heen.

Jezus werd geboren in een arme stal.
Laat Hem maar in jouw hartje wonen,
zodat jouw lichtje
voor altijd branden zal.

In onze huizen is het met kerst altijd heel gezellig, met een kerstboom, lichtjes, lekkers en nog veel meer!
Bij Jezus in de stal stond geen kerstboom. Ook waren er geen kerstballen en slingers. Maar het was er wel heel gezellig. Ze hadden een pasgeboren baby Jezus, Maria, Jozef, drie koningen, een engel en heel veel dieren, die al in de stal stonden of nieuwsgierig kwamen kijken. Zij hebben er met zijn allen een mooi feest van gemaakt om de geboorte van Jezus te vieren. Wij doen dat nu op een iets andere manier, maar het belangrijkste bij ons feest en dat van Jezus, zijn toch de mensen waarmee we de geboorte van Jezus ieder jaar vieren.

Onder jouw boom staat misschien wel een kerststal, maar het is natuurlijk nog mooier als je er zelf één maakt. Hieronder staat precies wat je nodig hebt om een mooie kerststalkijkdoos te maken.

Benodigdheden: schoenendoos, vouwplaatjes (achterin de kerk of op de website), schaar, lijm, kleurtjes of stiften, eventueel mos, glitters, stickers of wat je maar wilt om de doos mooi te versieren!

Knip uit de deksel van een schoenendoos een vierkant of rechthoek en plak die dicht met lichtgekleurd vliegerpapier of vloeipapier.
Maak een rond gat een de voorkant van de doos, zodat je naar binnen kunt kijken.
Kleur de vouwplaatjes netjes in en plak ze op stevig papier. Knip ze uit en vouw de randjes van de tekeningen om. Plak ze op de bodem van de doos. De ramen kunnen op de zijkant van de doos en versieren maar!

Zalig kerstfeest!