Vastenactie 2013

Tags: 

Vastenaktie 2013 voor de migranten in Honduras

De vasten is van 13 februari tot en met 30 maart. In de kerk staat een tafel met informatiemateriaal over de Vastenaktie 2013 dat u kunt meenemen. Dit jaar gaat de aandacht uit naar de arme bevolking van het Zuid-Amerikaanse land Honduras.

De republiek Honduras is een land in Centraal-Amerika. Het grenst aan Guatemala, El Salvador en Nicaragua. Het land is overwegend bergachtig al zijn er in het noorden en aan de kusten ook laagvlaktes. Het land is 3x zo groot als Nederland, maar er wonen slechts 6 miljoen mensen, waarvan de helft onder de armoedegrens leeft. Ruim 1 miljoen mensen woont in de hoofdstad Tegucigalpa.
Sinds de tweede helft van de 20e eeuw groeide de hoofdstad als gevolg van urbanisatie, de mensen van het platteland trekken uit armoede naar de stad, in korte tijd enorm. Het resulteert in een chaotische stad die Tegucigalpa tegenwoordig is.
De meeste gebieden aan de stadsrand worden bewoond door boeren die van het platteland naar de stad trokken en daar waar mogelijk sloppenwijken optrokken. Er zijn ook veel daklozen.

Tienduizenden Hondurezen ontvluchten jaarlijks de schrijnende armoede en het geweld in hun land. Ze gaan op weg naar de Verenigde Staten, op zoek naar een betere toekomst voor hun gezin. Vrijwel allemaal komen ze terug; ontgoocheld, beroofd en gewond. Als ze de reis tenminste overleven.
De zusters Scalabrinianas vangen de migranten en hun gezinnen liefdevol op en helpen hen weer op weg. Met dit campagneproject kan Vastenaktie zo’n 16.000 migranten én hun gezinnen ondersteunen. Help de migranten in Honduras weer een toekomst op te bouwen in hun eigen land. Giro 5850 Vastenaktie, Den Haag.

In het kader van de Vastenaktie zijn er twee speciale activiteiten:
* Zaterdag 9 maart staat er van 11.00 uur tot 16.00 uur een informatiekraam in de buurt van het Arendsnest in winkelcentrum Arendshof. De gratis koffie en thee wordt u aangeboden door de bemensing van de kraam. De koffie is beschikbaar gesteld door ’t Arendsnest. De cake is zelfgebakken door vrijwilligers;
* Woensdag 13 maart is er om 17.30 uur een Vastenmaaltijd in Antoniushuis De Vinder. Het betreft een eenvoudige maaltijd. Het is tenslotte vasten. Toch?
Er zal ook een presentatie zijn over het project Honduras en het Hongerdoek. De deelname is gratis, maar er is de mogelijkheid tot een vrije gave die voor het project in Honduras is bestemd.

Aanmelden vóór maandag 11 maart 11.00 uur bij Antoniushuis De Vinder. Telefoon 470 954.