actueel

Maatregelen Corona

Tags: 

Antoniushuis ‘De Vinder’ en het Inloophuis weer open

Vanaf maandag 31 mei 2021 is het Antoniushuis weer van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur weer open. Op dinsdag is ‘De Vinder’ ook van 13.30 tot 16.00 uur open.

Wel gelden nog steeds de volgende RIVM-maatregelen:
- Handen desinfecteren bij binnenkomst
- Een mondmasker dragen
- 1,50 m afstand houden van elkaar.

Gerarduskalender 2022

Tags: 

Gerarduskalender 2022 al verkrijgbaar

Voor de mensen die hem alvast willen aanschaffen. Voor de mensen die niet kunnen wachten. De kalender met spirit om de dag goed te beginnen is al te koop.

De Gerarduskalender 2022, samengesteld door de vrijwilligers van Klooster Wittem, is dit jaar al vanaf 1 augustus 2021 verkrijgbaar in:
Antoniushuis ‘De Vinder”,

Sint-Vincentiusstraat 113 A,
4901 GJ Oosterhout.

De kalender met gratis kalenderschild kost dit jaar € 8,50.

Antoniuswinkeltje

Tags: 

Bestaat het Antoniuswinkeltje nog?

Die vraag wordt regelmatig gesteld in Antoniushuis ‘De Vinder’. In ‘De Vinder’ is het afgelopen jaar nog al wat veranderd. De muren werden gestuukt. Nieuwe verlichting aangebracht. De ventilatie in de grote zaal werd verbeterd. Vloerbedekking vernieuwd en deuren geschilderd. Ook de inrichting van de verschillende ruimtes werd aangepakt. Daarbij komt nog dat er het afgelopen jaar met alle coronabeperkingen weinig redenen en animo waren om “gezellig” ‘De Vinder’ binnen te stappen.

Lintjes

Tags: 

Verrassende bestuursvergadering van De Oosterhoutse Nachtegalen

Op zaterdag 10 juli 2021 hield het bestuur van De Nachtegalen hun vergadering in Antoniushuis De Vinder, waar zij een gastvrij onderkomen hebben. Om 11.00 uur werd de vergadering wreed verstoord, want voor de scheidende penningmeester, Herman Slot, was er een verrassend optreden van De Nachtegalen in de Antoniuskerk.

Vieringen

Tags: 

donderdag 22 juli 18.30 uur
Viering van Woord en Gebed. Voorganger: G.Berende

Donderdag 29 juli 18.30 uur
Eucharistieviering. Voorganger: R.A. Rojas. Met muzikale ondersteuning van T.Michielsen

Donderdag 5 aug. 18.30 uur
Woord en Gebed - E. de Kever

Intentie: Familie Den Boer

Donderdag 12 aug. 18.30 uur
Eucharistie - R.A. Rojas. Muzikale ondersteuning T. Michielsen

Intentie: Ter herinnering aan oud-pastoor H. de Valk O.P.

Donderdag 19 aug. 18.30 uur
Woord en Gebed - G. Berende

Onderhoud

Tags: 

Alles van waarde is weerloos

Dat geldt zeker voor de Oosterhoutse Sint-Antoniuskerk. Een gemeentelijk monument ontworpen door architect Dr. Pierre Cuypers, die ook bekend is geworden als schepper van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Sinds de kerk eind 2016 is gesloten, en niet meer wordt gebruikt waarvoor hij is gebouwd, gaat het in rap tempo bergafwaarts met de bouwkundige staat van de kerk. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant is dat goed te zien.

Vrijwilligersdag 2021

Tags: 

Antoniusfeest 2021

Ieder jaar wordt in onze parochiekern het Antoniusfeest gevierd. Dit jaar anders dan anders. De Antoniusbroodjes worden gezegend door diaken Peter Hoefnagels en daarna bezorgd bij alle vrijwilligers van de kerk en ‘De Vinder’ als dank voor hun werkzaamheden in het afgelopen jaar. Hopelijk kan het Antoniusfeest volgend jaar weer “normaal” gevierd worden.

Sfeervol Antoniusfeest in de kerkzaal

Nieuwe pastor

Tags: 

Tijdelijke pastoor Catharinaparochie

Pastoor Han Akkermans is weer aan de beterende hand en heeft zijn functie als pastoor beëindigd wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Omdat de nieuwe pastoor Jochem van Velthoven pas eind oktober naar Oosterhout komt, heeft de bisschop aan oud-vicaris-generaal Vincent Schoenmakers gevraagd om tijdelijk als pastoor op te treden in Oosterhout.
Uit de periode dat hij vicaris van het bisdom was heeft hij een goed beeld gekregen over Oosterhout. Wij wensen hem een fijne periode in Oosterhout toe.

Klein nieuws

Tags: 

Juni 2021

Nieuws van de parochiekerncommissie van de Antoniuskern

Opruimen Sint Antoniuskerk
Na het verplaatsen van alle religieuze goederen naar het depot in Bergen op Zoom, heeft er een algehele opruiming plaatsgevonden.

Openstelling ‘De Vinder’
Inmiddels zijn wij weer “helemaal open”, er kan weer koffie gedronken worden iedere morgen in ‘De Vinder’, en er vinden iedere donderdag weer vieringen plaats. Kortom ‘De Vinder’ is weer en nog springlevend.

Pagina's

Abonneren op RSS - actueel