Villa Pardoes

Tags: 

De Flierefluiters zingen bij Villa Pardoes

Eindelijk was het dan zover, donderdagavond 13 oktober 2005 rond kwart over zes vertrokken wij een beetje zenuwachtig en gespannen naar Villa Pardoes.

Wij wisten ondertussen wat Villa Pardoes was, en wie daar op vakantie mochten, dit had Rose-Marie van Villa Pardoes ons maandagavond allemaal al verteld.

Met acht auto's reden wij naar Kaatsheuvel. Daar aangekomen moest er eerst een groepsfoto gemaakt worden voor Villa Pardoes. Natuurlijk wilden wij de speeltuin zien van Villa Pardoes. Samen liepen wij een rondje rond de Villa, achter de Villa was een hele mooie speeltuin, die aangepast was voor de zieke kinderen. Ondertussen zette Monique en de anderen muzikanten alles binnen klaar. Na ook binnen te hebben rondgekeken en er waren zelfs kinderen, die bij de gasten binnen mochten kijken in hun huisje, werd er volop gebruik gemaakt van de grote glijbaan middenin Villa Pardoes, wat hadden al de kinderen een pret op die grote glijbaan. Rond half acht kwamen alle gasten klein en groot luisteren naar "de Flierefluiters". Er waren veel ouders en wel 18 kinderen van 3 tot 12 jaar. Iedereen werd verwelkomd door Monique. Alle aanwezige groot en klein kreeg een boekje met alle liedjes erin. Naast Joost op het keyboard waren voor dit bezoek ook de muziekanten Menno en Pieter, Bart en natuurlijk Marloes om het geheel nog meer aan te kleden en op te vrolijken. Na het eerste liedje "de wereld is mooi", zat de stemming eral goed in. Monique maakte een praatje met kinderen, die op vakantie waren in Villa Pardoes ondertussen zorgde Linda dat kinderen klaar stonden voor het volgende liedje inclusief de verkleedpartijtjes. De kinderen deden het met steeds meer overgave en zongen de sterren van de hemel. Terwijl de Flierefluiters even op adem kwamen, vertelde Monique over het volgende liedje en sprak met de kinderen van de Villa. Na een kleine pauze werd er getoverd, er waren zeven heksen, die een heel mooi lied zongen. Ook was er een kleurentovenaar. Natuurlijk zongen en dansten de kinderen van de Villa mee, er waren ook ouders die meezongen. Er was een goede en gezellige sfeer. Na een heel groot applaus werden zelfs nog enkele kinderen door de kinderen en ouders persoonlijk bedankt. Rond negen uur vertrokken wij weer richting Oosterhout. De Flierefluiters waren enthousiast en blij, dat zij voor deze kinderen hebben mogen zingen. Volgend jaar weer?????

Kinderkoor Efteling