actueel

Afscheid van emeritus-pastoor Harry de Valk

Tags: 

Op 3 juli 2020 is op het kerkplein van de Sint-Antoniuskerk, in aanwezigheid van parochianen, belangstellenden en de pers, afscheid genomen van emeritus-pastoor Harry de Valk. Pastoor Han Akkermans leidde de plechtigheid. Ook aanwezig was een aantal Dominicanen uit Nijmegen.

Maatregelen Corona

Tags: 

Hoe lang blijft Antoniushuis ‘De Vinder’ nog gesloten?

Hoe eerder ‘De Vinder’ open kan, hoe liever het ons als PKC [parochiekerncommissie] is. Maar we moeten zuinig zijn op de gezondheid van onze bezoekers. En laten we eerlijk zijn: we horen niet meer bij de jongsten en zijn dus een risicogroep.

Er is overleg geweest met Ad Kouwelaar over de vraag wanneer het Inloophuis weer kan gaan starten. Hij gaat daar met de vrijwilligers over praten. Naar verwachting zal het Inloophuis pas na 1 september opengaan. Nader bericht volgt.

Kledingcontainers

Tags: 

Geen kledingcontainers meer bij de Sint-Antoniuskerk

Dinsdag 12 mei 2020 zijn de twee containers van Sam’s Kledingactie opgehaald. Met pijn in het hart heeft de parochiekerncommissie van de Sint-Antonius dit moeten besluiten. Jarenlang stonden de vertrouwde, blauwe bakken bij de zij-ingang van de Antoniuskerk.
Aanvankelijk stond er één maar door het grote aanbod van kleding kwam er een tweede container bij.

Antoniusfeest 2020

Tags: 

Antoniusfeest 2020 – Anders dan gewoonlijk

Al 26 jaar wordt het Antoniusfeest gevierd in de Sint-Antoniusparochie. Aanvankelijk in de Antoniuskerk maar nu die gesloten is in de kerkzaal van Antoniushuis ‘De Vinder’. Dit jaar echter was er geen Antoniusviering in ‘De Vinder’. Vanwege het coronavirus was het niet mogelijk om samen te komen en te vieren. Toch ging het Antoniusfeest door maar anders dan we gewend waren.

Klein nieuws

Tags: 

Juni 2020

Voortgang werkzaamheden ‘De Vinder’
De kleine kerkzaal in ‘De Vinder’ is klaar. Het rode gordijn dat eerst aan de lange kant hing is verplaatst naar de korte kant, waarbij de ramen vrij zijn gehouden. Zo komt er meer daglicht binnen. De geluidsinstallatie is opnieuw aangebracht en ingeregeld. De boxen zijn nauwelijks te zien, want die zijn aangebracht op het zwarte kozijn van het raam.

Onze Lieve Vrouwe Abdij

Tags: 

Veel activiteiten in de Onze Lieve Vrouwe Abdij

* Beginnerscursus: Over het denken van de hedendaags Grieks-orthodox theoloog Ioannis Zizioulas. Verrijkend voor iedereen die naar verdieping zoekt.
Van 6 – 8 maart 2020.

* Vervolgcursus: Over de Heilige Drie-eenheid.
Van 1 – 3 mei 2020.

- Begeleiding: Zuster Hildegard Koetsveld

- Aanmelden of meer informatie:
Tel. [0162] 455 079 of E-mail: gastenhuis@olvabdijoosterhout.nl

19 mei OPEN KLOOSTERDAG IN DE TUIN

Overledenen

Tags: 

Pater Putters overleden

Op 14 januari 2020 is van ons heengegaan Pater Adriaan Putters monnik van de Sint-Pauluscommuniteit te Teteringen op de leeftijd van 90 jaar.

Op zaterdag 18 januari was de liturgie van de uitvaart in de Sint-Paulusabdij, Hoogstraat 80 te Oosterhout.

Op zondag 19 januari 2020 luidde om 18.30 uur voor hem de Vredesklok van de Sint-Antoniuskerk. In de vieringen van 21 en 23 januari in de kerkzaal van Antoniushuis ‘De Vinder’ is met eerbied zijn naam genoemd en hebben we voor hem gebeden.

Pagina's

Abonneren op RSS - actueel