actueel

Vieringen

Tags: 

Woensdag 22 maart 2023 - 9.30 uur
Rozenhoedje – D. Damoiseaux

Donderdag 23 maart 2023 - 19.00 uur
Eucharistie – J. van Velthoven

Met medewerking van De Antoniuszangers

Intenties:
Jaargetijde van Antonie den Boer, Riet van Wanrooij – Marijnissen.

Woensdag 29 maart - 9.30 uur
Rozenhoedje bidden o.l.v. D. Damoiseaux

Donderdag 30 maart 2023 - 19.00 uur

Viering van Woord en Gebed met voorganger: G. Berende

Antoniuszangers

Tags: 

Antoniuszangers zoeken nieuwe leden

De Antoniuszangers verzorgen tweemaal per maand de gezangen tijdens de Eucharistievieringen in Antoniushuis ‘De Vinder’. Ze repeteren iedere maandagmiddag van twee tot drie uur in ‘De Vinder’.

In de loop van de tijd zijn enkele leden gestopt vanwege gezondheidsredenen. Daarom is het koor op zoek naar aanvulling van het ledental. Vooral mannen zijn van harte welkom.

Als u zin hebt in zingen: kom op een maandagmiddag eens luisteren of kom gezellig meezingen. Na afloop van de repetitie drinken we altijd samen koffie en thee.

Klein nieuws

Tags: 

Februari 2023

Antoniushuis deelt de warmte

Buiten is het nu kouder dan binnen. De kosten van verwarming stijgen. Door het aanbieden van een warme plek in Antoniushuis ‘De Vinder’ kan men thuis energiekosten besparen door de verwarming lager te zetten. ‘De Vinder’ neemt zo deel aan ‘Oosterhout deelt de warmte’.

Overledenen

Tags: 

Oud-abt Sint-Paulusabdij overleden

Op 28 december 2022 is in zorgcentrum Aqua Viva te Nijmegen overleden Dom Rien van den Heuvel OSB in de leeftijd van 84 jaar.

De liturgie van de uitvaart werd gevierd op woensdag 4 januari 2023 in de kerk van de Willibrordsabdij te Doetinchem. Daarna volgde de begrafenis op het kerkhof van de abdij.

Woord onderweg

Tags: 

Gespreksgroep “Woord Onderweg” - met goede moed verder in 2023

“Woord Onderweg” is traditie geworden. Al vanaf januari 2015 komen we elke laatste dinsdagmiddag van de maand bijeen met uitzondering van juni, juli en augustus. September 2022 zijn we gestart in Antoniushuis “De Vinder” naast de St. Antoniuskerk aan de Vincentiusstraat 113 A. Intussen voelen we er ons al aardig thuis. Elke maand wordt er een boeiend onderwerp aangeboden. De voorbije tijd lieten we onze gedachten gaan over de thema’s Buren, Rommel, Bomen, Schoenen en Kerstmis. De eerstvolgende samenkomst is

Sinterklaas

Tags: 

Sinterklaas in Antoniushuis De Vinder

Op zaterdag middag 3 december was het zover: een groot aantal enthousiaste kinderen en hun ouders mochten Sinterklaas ontmoeten in De Vinder.

Voor ieder kind was er een woordje van Sinterklaas en zijn hulppieten. Voor 60 kinderen waren door vele en ijverige handen meerdere cadeautjes ingepakt.

Gerarduskalender 2023

Tags: 

Gerarduskalender 2023 al verkrijgbaar

De Gerarduskalender 2023 is een schitterende kalender om cadeau te doen in de maand december.
Het is een aantrekkelijk geschenk om met Sinterklaas of met Kerstmis cadeau te doen aan familieleden, vrienden, kennissen of om voor jezelf aan te schaffen.

De kalender met gratis schild kost dit jaar € 9,-- en is elke werkdag verkrijgbaar in:

Antoniushuis ‘De Vinder’,
Sint-Vincentiusstraat 113 A,
4901 GJ Oosterhout.

Bezoek Burgemeester

Tags: 

Burgemeester Mark Buijs bracht bezoek aan Antoniushuis en Antoniuskerk

Op dinsdag 1 november jl. bracht burgemeester Mark Buijs, op uitnodiging van de parochiekerncommissie van de Sint-Antonius, een bezoek aan Antoniushuis De Vinder.

Ad Lips, voorzitter van de parochiekerncommissie, gaf een rondleiding in De Vinder. Ook de overige leden van de parochiekerncommissie waren aanwezig. De verschillende ruimtes in het Antoniushuis zoals het secretariaat, de Antoniuszaal, de vergaderruimtes enz. werden bezocht.

Kledingmarkt

Tags: 

De Kledingbeurs in de Antoniuskerk

De kledingbeurs in de Sint-Antoniuskerk draait op volle toeren. De beurs staat ook in de belangstelling van de gemeente Oosterhout en hulpverleners van de gemeente en particuliere instellingen.

De gemeentesecretaris en de burgemeester zijn op bezoek geweest en hebben, net als hulpverleners van allerlei organisaties, een uitleg gekregen hoe er vanuit Antoniushuis De Vinder door vrijwilligers aan het project wordt gewerkt.
Samenwerkingsverbanden worden voorbereid met een actieve inzet van alle kanten.

Maatregelen Corona

Tags: 

Nederlandse bisschoppen roepen op tot voorzichtigheid

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken heeft, voor het geval in het winterseizoen de COVID-19 besmettingen weer toenemen, hiervoor een handreiking geschreven die met verschillende scenario’s rekening houdt. Momenteel stijgt het aantal besmettingen.

Pagina's

Abonneren op RSS - actueel