antonius

Antoniusfeest 2020

Tags: 

Antoniusviering op 11 juni 2020

Ieder jaar krijgt de viering van de patroonheilige speciale aandacht in de Antoniuskern. We herdenken hem met een speciale eucharistieviering, waarin het Antoniusbrood wordt gezegend en uitgedeeld. Dit jaar zullen pastoor Han Akkermans en diaken Peter Hoefnagels voorgaan in deze viering. De Antoniuszangers zullen zingen. Negen weken voorafgaande aan deze dag wordt de Antoniusnoveen gebeden tijdens de vieringen op donderdagavond.

Overweging

Tags: 

Onderweg

De vakantietijd is de tijd bij uitstek van onderweg zijn. Hele volksstammen pakken hun koffer in, reizen af naar Schiphol om van daar verre vluchten te maken, of ze laden de tent in de auto, koppelen de caravan aan en zoeken het vertier wat dichterbij. En weer anderen bidden om goed weer: ze blijven gewoon thuis. Want onderweg zijn, daar hoef je niet altijd kilometers voor te maken.

Antoniusbrood

Tags: 

Oosterhouts Antoniusbrood gedoopt in wijn uit Musselkanaal

Tijdens de dienst op 16 en 17 juni 2007 is weer het Antoniusbrood uitgedeeld en wel op een hele speciale manier. Tijdens de communie heeft iedere kerkbezoekers, die ter communie ging, een stukje Antoniusbrood ontvangen. Het Antoniusbrood is gedompeld in de wijn van Musselkanaal. Na afloop kon iedereen weer Antoniusbroodjes meenemen om weg te geven.

Oosterhouts Antoniusbrood in Musselkanaal

Abonneren op RSS - antonius