100 jaar

Antonius In Beweging

Tags: 

De voorbereiding voor het 100-jarig bestaan heeft al een eerste succes opgeleverd. Jan Frere-jean, een van de stuurgroepleden, had wat voorwerk gedaan op internet en stootte daar op een eveneens 100-jarige parochie, toegewijd aan Antonius van Padua in het Groningse Musselkanaal. Zij hebben hun eeuwfeest een jaar lang gevierd en hebben het in oktober 2005 afgesloten. Na een telefonisch contact reisden drie mensen richting Musselkanaal en werden daar meer dan hartelijk ontvangen. Over en weer hebben we allerlei informatie uitgewisseld over de parochies en wat daar allemaal speelt.

Terugblik

Tags: 

Woord van de pastor

Als ik dit artikel voor het extra nummer van KerK op het KruispunT schrijf, is het eind mei. We hebben onder-tussen een prachtig boek met onze eigen geschiedenis in handen en kijken terug op twaalf bijzondere themavieringen in het kader van onze 100e verjaardag, net als op evenzoveel prachtige, afwisselende concerten. Ook de kerstmaaltijd en de lezing van Ad Rooms in het kader van onze verjaardag mochten er zijn. En laten we de ten-toonstelling en de vele openstellingen van de kerk niet vergeten te noemen die van heinde en verre publiek trokken.

Overweging 15 juni 2008

Tags: 

Dit huis vol mensen

Er zijn geen foto’s bewaard gebleven van de allereerste viering in de nieuwe Antoniuskerk, 13 mei 1908.
Maar het moet er ook toen feestelijk aan toe zijn gegaan die dag: een woensdag, midden in de week.
Mgr leijten, de bisschop was er de avond van tevoren met de stoomtram vanuit Breda al voor naar Oosterhout gekomen.
Om 9.00 uur begon de plechtige inwijding van de kerk die duurde tot 11.30 uur, waarna pastoor Bressers zijn eerste mis in de nieuwe kerk opdroeg.
Die ongetwijfeld ook een hele tijd heeft geduurd.

Feestweekend

Tags: 

Vijftig ballonnen als start en vijftig handen als afsluiting van geslaagde kindermiddag

Na een heel jaar lang feesten was afgelopen weekend het slotfeest 100 jaar Antonius. Een feest verdeeld over drie dagen voor verschillende doelgroepen. Zaterdagmiddag was er een spetterende feestmiddag voor, door en met basisschoolkinderen.

Al een jaar of drie organiseert een aantal vrijwilligers van de diverse parochies uit het huiskamerprofiel activiteiten voor kinderen rond Kerst, Pasen en de zomervakantie.

Basiliekkoor Oudenbosch

Tags: 

Basiliekkoor uit Oudenbosch luistert viering van 8 juni 2008 op

Op zondag 8 juni a.s. zal het Basiliekkoor uit Oudenbosch te gast zijn in de Sint Antonius van Padua in Oosterhout. Het koor zal de Krönungsmesse van W.A. Mozart ten gehore brengen.
Het Basiliekkoor telt ongeveer 50 leden en wordt voor deze gelegenheid aangevuld met leden van het West-Brabants Gemengd Koor. Dirigent van beide koren is de heer Christ Vergouwen. De heer Bas de Wild begeleidt de zangers en zangeressen op het orgel.

Basiliekkoor Oudenbosch

Mariaviering

Tags: 

Muziek en dans bij Mariaviering in de Sint Antonius

Zondag was de laatste themaviering in de Sint Antonius van Padua. Veel leden van de Katholieke Vrouwen Organisatie – Oosterhout [KVO], parochianen en andere belangstellenden woonden de dienst bij.

Meetrekken Met Antonius

Tags: 

Fotoboek over “Meetrekken met Antonius” verkrijgbaar

Op 20 april 2008 trokken de Koninklijke Harmonie Oosterhout, parochianen en voorgangers van de Sint Antonius van Padua langs de vier kloosters in de parochies. Het beeld van Antonius ging met hen mee, gedragen door enkele sterke vrijwilligers. Het was een historische gebeurtenis.

De heer Hans Wortel heeft van die trektocht een schitterend fotoboek samengesteld. Een leuke herinnering voor die mensen die die dag zijn meegetrokken. Maar ook voor andere belangstellende Oosterhouters een prachtig kijkboek om te hebben.

Antoniusviering

Tags: 

Rondom de tafel - Antoniusviering op zondag 17 februari 2008

In februari is er weer een viering in het teken van ons eeuwfeest. Ook dit keer wordt dat weer een heel bijzondere viering. Allereerst omdat we midden in de veertigdagentijd zitten, tijd van bezinning en inkeer. Tijd waarin we hier in de liturgie aandacht besteden aan het Onze Vader, ons meest bekende en vertrouwde gebed. Heel veel mensen bidden dat ook nog thuis, aan tafel, voor ze gaan eten, voor ze gaan slapen. Maar wat betekent het voor hen, voor ons?

Pagina's

Abonneren op RSS - 100 jaar