Tags:
Het tijdelijke logo
Tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke festiviteiten zal, speciaal voor het 100-jarig bestaan en alles wat hiermee te maken heeft, een tijdelijk logo worden gevoerd.
Naast het vertrouwde Antoniuslogo zal het tijdelijk logo, zoals op de achterkant vergroot is weergegeven, worden gebruikt bij alle publicaties. Het logo bestaat uit een T-vormig Antoniuskruis. Om het kruis staat de toepasselijke tekst:
Gij had de kleinen, de armen lief. Gij schonk ze brood en het nodige om te leven.
Onder het kruis de data 1907-2007 en de tekst: "100 jaar Antoniusparochie". Dit logo zal als herkenningsteken dienen voor alles wat te maken heeft met ons 100-jarig bestaansfeest.
Het 100-jarig bestaan van de Antonius is in aantocht. Op 17 mei 1907 werd de eerste steen voor onze kerk gelegd!
Over de feestelijkheden moet tijdig en goed worden nagedacht. Dat is o.a. gebeurd op donderdag 2 februari. Zo'n 45 personen waren naar het Antoniushuis "De Vinder" gekomen. In groepen verdeeld hebben ze allerlei plannen en ideetjes naar voren gebracht. Of het allemaal uitvoerbaar is?
Maar het enthousiasme is er. Het bestuur heeft versterking gekregen van Ad Lips, Theo Michielsen en Jan Frere-Jean. Zij zullen de plannen nader bestuderen. Ze hebben trouwens hun licht al opgestoken bij de St. Antoniusparochie in Musselkanaal [Groningen!], want daar werd vorig jaar het 100-jarig bestaan gevierd. Een lijvig boekwerk met veel foto's laat zien dat het er groots is aangepakt. In het Antoniushuis kan het bekeken worden.
Alsof dat groot nieuws is. Iedereen, zelfs een patroonheilige, kan ieder jaar een verjaardagsfeestje vieren. Maar het feestje voor Antonius is niet zomaar een feestje! De Antoniuskerk en de parochie vieren binnenkort hun 100-jarig bestaan. En dat is natuurlijk een goede reden voor een groots feest.
Het bestuur van de parochie heeft enkele maanden geleden al de eerste stappen gezet. Allereerst heeft het de data vastgesteld. Data, want in het stichtingsverhaal van de parochie spelen twee dagen een belangrijke rol: 13 mei 1907 (eerste steenlegging) en 17 mei 1908 (inwijding).
Rekening houdend met alle feestdagen is er voor gekozen om het eeuwfeest te starten op zondag 17 juni 2007 en het af te sluiten op zondag 16 juni 2008.
Het bestuur heeft vervolgens de gelederen versterkt met een stuurgroep. Maar een feest heeft echter pas echt kans van slagen, als het gesteund wordt door heel veel mensen. En dus hebben we alle vrijwilligers en andere betrokkenen uitgenodigd om op donderdagavond 2 februari naar de Vinder te komen en daar van zich te laten horen. Deze eerste inventarisatie ligt ondertussen alweer achter ons. Er is heel wat gezegd, gedacht en opgeschreven. De stuurgroep is naar huis gegaan met de pittige maar o zo leuke uitdaging om van de veelheid van ideeën nu maar eens een handzaam en vooral werkbaar voorstel te maken. En ook daar gaan we niet geheimzinnig over doen: we zullen er veel over schrijven en vertellen, opdat het eeuwfeest bij veel mensen gaat leven.
Kortom: u hoort nog van ons!!