Kledingcontainers

Tags: 

Afval hoort in de afvalbak

Sinds jaar en dag staan er naast de gesloten Sint-Antoniuskerk twee kledingcontainers van Sam’s kledingactie Deze organisatie zamelt kleding in voor “Mensen in Nood”. Inwoners van heel Oosterhout, hebben in de loop der jaren, de weg naar deze kledingcontainers gevonden om hun overbodige kledingstukken daarin te deponeren.
Deze containers worden elke week leeg gemaakt door bovengenoemde organisatie.

Probleem is soms dat de kleding in te grote en te volle, plastic zakken wordt aangeboden. Die te volle zakken kunnen echter niet door de kantelklep van de container. Sommige mensen zetten daarom hun te volle zak met kleding naast de containers. Anderen trekken de zakken daarna open en halen er spullen van hun gading uit. De opengescheurde zak blijft dan, met soms rondslingerende kledingstukken ernaast, staan.

Het afgelopen jaar hebben ook personen die hun huisafval zonder kosten kwijt willen de kledingcontainers ontdekt. Regelmatig krijgen de medewerkers van het secretariaat van Antoniushuis ‘De Vinder’ van de chauffeurs van Cordaid te horen dat er plastic zakken met huisvuil in de kledingcontainers zijn gekieperd. De inhoud van die zakken met huisvuil gaan stinken en ook de aangeboden kleding gaat ervan ruiken. De chauffeurs nemen de zakken met huisafval niet mee en laten ze bij de kledingcontainers liggen. Er ontstaat zo en rommelige omgeving die ongedierte aantrekt.
Op de container heeft de chauffeur van “Mensen in Nood” met zwarte viltstift geschreven “GEEN AFVAL”. Nu maar hopen dat mensen dat ook doen.

Deponeer daarom afval waar het hoort: in de afvalbak en niet in een kledingcontainer.