Gerarduskalender 2025

Tags: 

Gerarduskalenders 2025, ze zijn er al!

Er wordt al om gevraagd: “Is hij er al? de nieuwe Gerarduskalender 2025”. Sommige mensen zijn erg benieuwd naar de inspirerende spreuken die op elk blad van de scheurkalender zijn te lezen.
De alombekende Gerarduskalender is met ingang van 1 juli 2024 weer verkrijgbaar in Antoniushuis “De Vinder” aan de Sint-Vincentiusstraat 113 A te Oosterhout.

Gerarduskalenders zijn uniek en niet in de winkel verkrijgbaar. Al jarenlang is Antoniushuis “De Vinder” de plaats van waaruit de Gerarduskalender voor Oosterhout en omstreken wordt verkocht.
De kalender, met gratis schild, kost € 10,50. Ook dit jaar één kalenderschild met twee keuzes. Op de ene kant een wandelaar die uitkijkt op Klooster Wittem. Op de andere zijde een wandschildering van Jouk Boon.

De Gerarduskalender is uniek in zijn soort met elke dag een mooie spreuk om de dag mee te beginnen. Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, recepten, puzzeltjes, informatie over verschillende onderwerpen. Op de voorkant staan ook alle verjaardagen van het Koninklijk Huis en de zonsopgang en –ondergang vermeld. Kortom de Gerarduskalender is een goede start van de dag.

De Gerarduskalender wordt elk jaar met zorg en plezier samengesteld door een uitgebreide redactie van personeel en vrijwilligers rondom Klooster Wittem [Limburg]. Met de koop van de Gerarduskalender steunt u alle activiteiten die vanuit Klooster Wittem worden georganiseerd. Zie www.gerarduskalender.nl.

Openingstijden Antoniushuis:
Maandag tot en met vrijdag 9.00 – 12.00 uur.
Telefoon: Antoniushuis “De Vinder” 0162 - 470 954
Contactpersoon: Thea van der Zanden 0162 - 459 167

Gerarduskalender zeer geliefd in Oosterhout!

In deze tweede Nieuwsbrief stellen wij een zéér actieve zelateur oftewel wederverkoper aan u voor. Thea van der Zanden laat in het Brabantse Oosterhout geen kans onbenut om “onze” Gerarduskalender aan de man te brengen.
En dan te bedenken dat de afname, toen zij in 1999 op verzoek van haar voorgangster de bestelling overnam, slechts uit 10 exemplaren bestond. Natuurlijk waren we daar ook al blij mee, maar door alle acties die Thea (75) ondernam, werd het aantal een jaar later al meer dan vertienvoudigd en bereikte ze 110 afnemers.
Daar bleef het niet bij. Thea blijkt een zeer bedreven vrijwilligster en is o.a. actief als gastvrouw in de Antoniusparochie. Heeft daar contacten met het secretariaat waardoor ze het voor elkaar kreeg dat er een oproep in het parochieblad kwam en de liefhebbers hun bestelde kalender bij het secretariaat kunnen ophalen. En lukt dat niet? Dan brengt Thea de bestelling aan huis. Vanzelfsprekend! Menselijk contact vindt zij sowieso een must.
Behalve reclame in het parochieblad, zorgt ze voor nieuws op de website en stuurt ze persberichten naar de plaatselijke pers en lokale radio. Dat laatste resulteerde in een wervend interview dat uiteraard ook de nodige bestellingen opleverde.
Alsof dat nog niet genoeg is, worden posters en eigen flyers persoonlijk rondgebracht en in openbare ruimtes opgehangen of neergelegd.
Elk jaar in mei haalt enthousiaste Thea het Gerardusdraaiboek uit de kast en begint haar campagne. Met als schitterend resultaat dat er nu bijna 300(!) exemplaren van de Gerardusscheurkalender in Oosterhout en omgeving hangen of staan.
Chapeau voor zoveel inzet, vindingrijkheid en initiatieven. En.. vooral veel dank namens Pelgrimsoord Klooster Wittem.
Thea, bedankt!