nieuws

Overledenen

Tags: 

Oud-abt Sint-Paulusabdij overleden

Op 28 december 2022 is in zorgcentrum Aqua Viva te Nijmegen overleden Dom Rien van den Heuvel OSB in de leeftijd van 84 jaar.

De liturgie van de uitvaart werd gevierd op woensdag 4 januari 2023 in de kerk van de Willibrordsabdij te Doetinchem. Daarna volgde de begrafenis op het kerkhof van de abdij.

Woord onderweg

Tags: 

Gespreksgroep “Woord Onderweg” - met goede moed verder in 2023

“Woord Onderweg” is traditie geworden. Al vanaf januari 2015 komen we elke laatste dinsdagmiddag van de maand bijeen met uitzondering van juni, juli en augustus. September 2022 zijn we gestart in Antoniushuis “De Vinder” naast de St. Antoniuskerk aan de Vincentiusstraat 113 A. Intussen voelen we er ons al aardig thuis. Elke maand wordt er een boeiend onderwerp aangeboden. De voorbije tijd lieten we onze gedachten gaan over de thema’s Buren, Rommel, Bomen, Schoenen en Kerstmis. De eerstvolgende samenkomst is

Klein nieuws

Tags: 

Januari 2023

Talenten gezocht

We zitten allemaal te wachten op het voorjaar. Dan gaan de ramen open, wordt er gelucht en schoongemaakt. Dat willen we ook in Antoniushuis ‘De Vinder’ gaan doen. En daar geldt: vele handen maken licht werk.
Vandaar deze oproep om u beschikbaar te stellen voor de ‘Witte Tornado’ om De Vinder een grote schoonmaakbeurt te geven.
U kunt u aanmelden bij het secretariaat van De Vinder telefoon: (0162) 470 954).

December 2022

Nieuws van de parochiekerncommissie van de Antoniuskern

Sinterklaas

Tags: 

Sinterklaas in Antoniushuis De Vinder

Op zaterdag middag 3 december was het zover: een groot aantal enthousiaste kinderen en hun ouders mochten Sinterklaas ontmoeten in De Vinder.

Voor ieder kind was er een woordje van Sinterklaas en zijn hulppieten. Voor 60 kinderen waren door vele en ijverige handen meerdere cadeautjes ingepakt.

Vinder Vakantie Dagen

Tags: 

VinderVakantieDagen in de kerstvakantie

Donderdag 29 december 2023 worden weer de Vinder Vakantie Dagen georganiseerd.

Voor kinderen die houden van een gezellige ochtend met ander kinderen, van knutselen, spelen of muziek maken.
En zit je in groep 3 tot en met 8 dan ben je van harte welkom in Antoniushuis De Vinder waar een enthousiast team jullie dan welkom heet en een fijne ochtend bezorgt.

Bezoek Burgemeester

Tags: 

Burgemeester Mark Buijs bracht bezoek aan Antoniushuis en Antoniuskerk

Op dinsdag 1 november jl. bracht burgemeester Mark Buijs, op uitnodiging van de parochiekerncommissie van de Sint-Antonius, een bezoek aan Antoniushuis De Vinder.

Ad Lips, voorzitter van de parochiekerncommissie, gaf een rondleiding in De Vinder. Ook de overige leden van de parochiekerncommissie waren aanwezig. De verschillende ruimtes in het Antoniushuis zoals het secretariaat, de Antoniuszaal, de vergaderruimtes enz. werden bezocht.

Kledingmarkt

Tags: 

De Kledingbeurs in de Antoniuskerk

De kledingbeurs in de Sint-Antoniuskerk draait op volle toeren. De beurs staat ook in de belangstelling van de gemeente Oosterhout en hulpverleners van de gemeente en particuliere instellingen.

De gemeentesecretaris en de burgemeester zijn op bezoek geweest en hebben, net als hulpverleners van allerlei organisaties, een uitleg gekregen hoe er vanuit Antoniushuis De Vinder door vrijwilligers aan het project wordt gewerkt.
Samenwerkingsverbanden worden voorbereid met een actieve inzet van alle kanten.

Maatregelen Corona

Tags: 

Nederlandse bisschoppen roepen op tot voorzichtigheid

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken heeft, voor het geval in het winterseizoen de COVID-19 besmettingen weer toenemen, hiervoor een handreiking geschreven die met verschillende scenario’s rekening houdt. Momenteel stijgt het aantal besmettingen.

Jubileum Antoniushuis ‘De Vinder’

Tags: 

Op 5 september jl. bestond Antoniushuis ‘De Vinder’ vijfentwintig jaar. Het gebouw heeft toentertijd de taak overgenomen van de pastorie, waar veel vergaderingen, etc. werden gehouden.
De pastores kregen een eigen werkplek in ‘De Vinder’ en de overige ruimten werden gebruikt voor allerlei activiteiten.
Pastoor Jochem van Velthoven gaf in de viering speciaal aandacht aan de sociale en diaconale rol van het Antoniushuis. Na afloop van de viering was er in plaats van koffie en thee een borrel met een hapje.

Pagina's

Abonneren op RSS - nieuws