Laatste viering in St. Antoniuskerk

Met pijn in het hart gaan we de laatste viering houden in onze vertrouwde St. Antoniuskerk.
Méér dan 100 jaar een baken in de wijk en een monument van de gemeente. Vele mooie diensten zijn er gevierd, vele uitvaarten sfeervol en met groot respect aan overledenen een laatste eer bewezen.
De kerk gaat dicht, maar de Mariakapel blijft tot de kerk van eigenaar wisselt geopend zodat er nog vele kaarsjes kunnen gaan branden.
De laatste eucharistieviering begint op 31 december om 17.00 uur. Voorgangers zijn Ronald van Bronswijk, Harrie de Valk, Ed de Kever en Hennie van Hattum. Het Gemengd Antoniuskoor, de Antoniuscantorij, Zanggroep Ortus en…………..kinderkoor de Flierefluiters, zullen het geheel muzikaal ondersteunen.
Met z’n allen zingen we op het eind van de viering het Antoniuslied. De Godslamp wordt gedoofd en het Allerheiligste worden met de Paaskaars de kerk uitgedragen en naar Antoniushuis De Vinder gebracht. Daar zullen vanaf 7 januari op zaterdag om 17.00 uur vieringen gehouden gaan worden.
Het is 31 december. De kerk laten we achter maar ook het jaar is voorbij. We krijgen in het nieuwe jaar weer nieuwe kansen. Daar drinken we een glaasje op achter in de kerk en eten een oliebol omdat het jaar weer voorbij is.