Diaconaal centrum

‘De Vinder’ als diaconaal centrum in opmars

Naast doordeweekse vieringen vinden er in Antoniushuis ‘De Vinder’ ook diaconale activiteiten plaats. Inloophuis ‘De Vinder’ is al meer dan 15 jaar zo’n diaconale activiteit. Ook is ‘De Vinder’ het telefonisch meldpunt [0162-470 954] van Loketbegeleiding. Werkgroep Armoede houdt er haar vergaderingen en de laatste tijd gebruiken de werkgroepen Caritas en Diaconie het als vergaderplek. De Alpha-cursus heeft ook hier zijn plek gevonden op de dinsdagavonden.

Op vrijdagmiddag 11 oktober jl. was er voor het eerst een kleding- en speelgoedbeurs in ‘De Vinder’. Surplus zorgde voor de aanvoer van dozen vol met kleding en speelgoed en ook pastoraal werker Annemiek Buijs had in haar eigen woonplaats bruikbare kleding verzameld. Gastvrouwen van Antoniushuis ‘De Vinder’ sorteerden de kleding op maat, man/vrouw of kinderkleding. Voor aanvang van de beurs werden alle kledingstukken netjes uitgestald op tafels. Het speelgoed werd in een aparte ruimte uitgestald. Ook lagen er wat huishoudelijke voorwerpen bij.

Om 14.00 uur druppelden de uitgenodigde gezinnen, statushouders, binnen vergezeld door een tolk want Nederlands hadden ze nog niet onder de knie. Er werd veel gesnuffeld in de kleding en de kinderen werden enthousiast bij het zien van al het speelgoed. Veel kleding en speelgoed werd meegenomen door de vier gezinnen. De dankbaarheid was groot.
Na afloop werd nog een kopje koffie of thee genuttigd met stroopwafels in de huiskamer van ‘De Vinder’. Het was voor iedereen een geslaagde middag.
Het kledingaanbod was zo overweldigend groot dat er veel kledingstukken overbleven. Misschien een idee om nog eens zo’n beurs te houden. De overgebleven spullen worden in ieder geval bewaard.

Thea van der Zanden