Zangkoren

Tags: 

Korenwissel
De Sint-Antonius van Padua kent vier koren die tijdens de vieringen zingen. Zij doen dit al jaren volgens een vast schema.
Met ingang van 11 februari 2017 vindt er een korenwissel plaats. De Zanggroep ORTUS zingt voortaan op de tweede en het Gemengd Antoniuskoor op de derde zaterdag van de maand.
Voor alle koren zie onderstaand schema.

Het Gemengd Antoniuskoor zoekt nog heren die hun zangkwaliteiten in dienst willen stellen van het koor. Als dit iets voor u is, kunt u zich aanmelden bij de dirigent van het koor Tosca van Zundert tel. 0162 – 851 799.

eerste zaterdag: Kinderkoor ‘De Flierefluiters’ (Micha Verschure)
tweede zaterdag: Zanggroep ORTUS (Tosca van Zundert)
derde zaterdag: Gemengd Antoniuskoor (Tosca van Zundert)
vierde zaterdag: Antoniuscantorij (Wout Kwakernaat)
vijfde zaterdag: Zanggroep ORTUS (Tosca van Zundert)

Zangkoor ORTUS
De Oosterhoutse Antoniuskerk bezit vele koren. Het jongste koor is Zanggroep ORTUS. Het staat onder de bezielende leiding van Tosca van Zundert. Het koor groeit nog steeds. Het oefent elke week op de dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in de kleine zaal van Antoniushuis ‘De Vinder’, Sint-Vincentiusstraat 113A. Na elke repetitie wordt door de koorleden nog even nagepraat onder het genot van een kopje thee met een koekje. ORTUS heeft een repertoire met vooral eigentijdse liederen die veel parochianen en ook jonge mensen aanspreken.

Zondag 29 april 2012 om 10.00 uur was de officiële start van ORTUS met hun “eerste” optreden. Het koor ORTUS bestaat dus nu al meer dan 4 jaar. ORTUS zingt elke derde zondag van de maand in de Sint-Antoniuskerk maar ook in de Verrijzeniskerk laten ze hun liederen horen. Eveneens in verpleeg- en revalidatiecentrum Slotjesveste aan de Van Oldeneellaan fleuren ze de vieringen op met hun gezang. Dit jaar was in de maanden augustus en september het koor veelvuldig te horen in de Sint-Antoniuskerk tijdens de zondagsviering van 9.30 uur.