Drukbezochte eerste avondviering

Tags: 

Dinsdagavond 12 maart 2019 om 18.30 uur was de eerste avondviering in de grote kerkzaal van Antoniushuis ‘De Vinder’. Buiten regende en stormde het maar in de sfeervol ingerichte kerkzaal was het aangenaam warm. Het liep storm met Antonianen en andere belangstellenden die op de avonddienst, een eucharistieviering met als voorganger pastoor H. Akkermans, waren afgekomen. Er moesten zelfs snel stoelen worden bijgezet. De hele kerkzaal was goed gevuld.

Het was die avond ook het debuut van de pas opgerichte zanggroep van de Sint-Antonius. Onder leiding van dirigent en organist Theo Michielsen bracht het koor een aantal liederen ten gehore, die de aanwezigen konden meezingen met behulp van een speciaal voor die viering gedrukt liederenboekje. Koster en lector assisteerden voorganger H. Akkermans bij de viering.

Na afloop van de viering, die ongeveer drie kwartier duurde, bleven velen nog even napraten onder het genot van een kopje warme koffie of thee.
Terugkijkend kon men concluderen dat de eerste avondviering een groot succes was. Er waren 62 aanwezigen, er heerste een sfeer van warmte en verbondenheid en het smaakte naar meer. Velen maakten met zichzelf de afspraak om de volgende avondviering weer van de partij te zijn.
Met hoop en geloof gaat de Antoniusgemeenschap de weg op naar de toekomst.