Speelgoedactie

Tags: 

Speelgoedactie Catharinaparochie 2021

Inmiddels een jaarlijks terugkomende gebeurtenis: onder leiding van pastoraal medewerkster Annemiek Buijs hebben Sint en Piet veel kinderen weer blij gemaakt. Als onderdeel van het diaconaal plan is er door de vrijwilligers ijverig gekocht, ingepakt en weggebracht. Dit jaar zijn er gericht cadeaus gekocht. Met inzamelen vorig jaar kwam er ook te veel onbruikbaar speelgoed binnen. Beschadigd, incompleet, vuil. En dat is niet leuk om weg te geven en nog minder leuk om te ontvangen.

Het leukste en dankbaarste werk is het wegbrengen. De vreugde bij de kinderen, die bijna altijd de deur open doen en de dankbaarheid bij de ouders. Daar doen we het voor: Iets betekenen voor een ander. Dat we dat nog lang mogen kunnen doen met zijn allen.

Actie: ”Breien voor twee wees- en kindertehuizen in Slowakije”

Vanuit diaconaal centrum “De Vinder” hebben wij al eens kleding en speelgoed meegegeven voor de kinderen van weeshuizen en kindertehuizen. De echtgenoot van een stadsgenote van ons komt uit de regio waar die tehuizen staan. Als zij hun ouders gaan bezoeken nemen ze de spullen mee en geven die persoonlijk af. De kinderen en hun verzorgers zijn er erg blij mee.

Graag willen we weten of er mensen zijn die op een middag een paar uur, gezellig met elkaar willen breien, haken of borduren?
Daarnaast willen we vragen of u breiwol en of -katoen ter beschikking wil stellen voor dit goede doel. U mag natuurlijk ook een bolletje kopen en afgeven. Ook een donatie, hoe klein ook, is welkom. Dan kopen wij de wol zelf. Alles helpt. Voor ons betekent het bijna niets en wij maken deze kinderen er erg gelukkig mee. Het geeft hun een dubbele warmte: naast de bescherming tegen de winterkou zal het gevoel dat er, alhoewel ergens ver weg, toch mensen zijn die iets om hen geven, ook hun hart verwarmen. Het is ook een mooie gelegenheid om hun Kerstmis wat meer glans te geven.

Als u hieraan mee wilt doen kunt u zich opgeven in Antoniushuis ‘De Vinder’ 0162- 470 954. Wij hopen dat u dit mooie initiatief van harte wilt ondersteunen.

Ook dit is een doeltreffende vorm van diaconie: geven om en helpen van onze medemensen. Alvast dank namens de kinderen en hun verzorgers.

Namens de P.K.C. van de Antoniuskern
Ad Lips

Centrum pre deti a rodiny sv. Nikolaja - Ďakujeme!
Centrum voor kinderen en gezinnen Nikolaja - Wij danken u!
Medzilaborce [plaatsnaam]