Onderhoud De Vinder

Tags: 

Het dak is dicht! Nu gaan we verder!

De dakdekker heeft ervoor gezorgd dat het dak van ‘De Vinder’ weer heel is. Nu kan de aannemer weer verder. Wat gaat er allemaal gebeuren?
Allereerst wordt het hout aan de buitenkant vervangen. Dat is hard nodig, want het is helemaal verrot. Begin januari 2020 wordt het houtwerk vervangen. Dat zal ongeveer een week duren.

Intussen wordt er een plan gemaakt voor het repareren van het stucwerk binnen. Dat zal ruimte voor ruimte gebeuren. Hiervoor wordt in overleg met het secretariaat een plan opgesteld, want de activiteiten moeten door kunnen gaan. Iedere keer wordt een ruimte leeggehaald, zodat de stukadoor zijn werk kan doen. Als het stucwerk helemaal droog is, kunnen de wanden gesausd worden. Waar dat kan, willen we dat zelf doen. Dat spaart veel geld uit.

Als de wanden klaar zijn, kan de nieuwe vloerbedekking erin. Dan is het belangrijkste werk gedaan. Tussendoor worden de verlichting en de noodverlichting aangebracht. Dus na Nieuwjaar voldoende activiteit buiten en binnen in Antoniushuis ‘De Vinder’ naast de gebruikelijke wekelijkse bijeenkomsten.