Bezoek Burgemeester

Tags: 

Burgemeester Mark Buijs bracht bezoek aan Antoniushuis en Antoniuskerk

Op dinsdag 1 november jl. bracht burgemeester Mark Buijs, op uitnodiging van de parochiekerncommissie van de Sint-Antonius, een bezoek aan Antoniushuis De Vinder.

Ad Lips, voorzitter van de parochiekerncommissie, gaf een rondleiding in De Vinder. Ook de overige leden van de parochiekerncommissie waren aanwezig. De verschillende ruimtes in het Antoniushuis zoals het secretariaat, de Antoniuszaal, de vergaderruimtes enz. werden bezocht.

Na de rondleiding werd in de tuinkamer, onder het genot van een kopje koffie en thee, door Ad uitgebreid verteld over alle activiteiten die in Antoniushuis De Vinder plaatsvinden. Burgemeester Buijs was hiervan erg onder de indruk.

Na die uitleg ging het gezelschap naar de Sint-Antoniuskerk. Hier sprak de burgemeester met de dames die de Kledingsbeurs in de kerk runnen. Hier kunnen mensen met een krappe beurs kinder- dames- en herenkleding komen uitzoeken en meenemen. De Kledingbeurs in de Sint-Antoniuskerk mag zich dagelijks verheugen in een constante toeloop van bezoekers, die komen kijken of er iets van hun gading bij is. De burgemeester stond versteld van het ruime aanbod van tweedehands kleding. Ook is er in de kerk een ‘winkeltje’ waar kleine huishoudelijke spullen zoals kop en schotels, glazen enz. ook gratis mee te nemen zijn.

Tot slot bracht de burgemeester een bezoek aan de grote zaal waar bezoekers van het Inloophuis aanwezig waren. De burgemeester nam uitgebreid de tijd om met de bezoekers van het Inloophuis in gesprek te gaan.
Terugkijkend kunnen de leden van de parochiekerncommissie concluderen dat het voor de burgemeester als voor hen een nuttige morgen was geweest.