Pootjebaden bij Antoniushuis “De Vinder”

Vanaf de muur van de Sint-Antoniuskerk tot aan de afscheidingsmuur van de woningen in de Sint-Vincentiusstraat ontstaat bij flinke regenbuien een groot binnenmeer. Je kunt er haast niet omheen dus zit er soms niets anders op om door het water te waden.
Wie het water niet over zijn of haar schoenen wil laten klotsen, wordt aangeraden schoenen en sokken uit te doen, op te bergen in een plastic tasje en dat op het hoofd te dragen zodat ze zeker droog aan de overkant van het meer komen. Voor de zekerheid ook even de broekspijpen oprollen tot kniehoogte.
Naar verluid zijn in Antoniushuis “De Vinder” handdoeken beschikbaar om de natte voeten goed af te drogen.
Waterdeskundigen hebben zich al over het probleem gebogen maar een passende oplossing van de wateroverlast is tot nu toe nog niet gevonden.
Wij wachten af. Tot zolang maar pootjebaden bij Antoniushuis ‘De Vinder’.

De regen wordt bestreden!

Soms kun je als je naar De Vinder loopt beter een andere route kiezen, omdat er naast de kerk zoveel water staat. De kolken zijn al leeggezogen, maar dat hielp niets. De gemeente gaat nu met een camera in de riolering kijken om uit te zoeken waar de verstopping zit, waarschijnlijk in de buurt van de parkeerplaats. We hopen dat het snel opgelost is.

Ook in De Vinder hebben we last van de regen: op sommige plaatsen komt het water naar binnen. Na overleg met bisdom en parochie zijn maatregelen getroffen om verdere lekkage te voorkomen. De dakdekker is bijna de hele dag bezig geweest om de zeven belangrijkste lekken op te lossen. Intussen de is aannemer bezig met het opstellen van een plan om het dak weer helemaal in orde te krijgen. Zodra bekend is wat en wanneer het gaat gebeuren, zullen wij u opnieuw informeren. Als het dak definitief goed is gaan de werkzaamheden aan de binnenkant van De Vinder beginnen.

Theo Michielsen