Klein nieuws

Tags: 

Februari 2020

Stille Omgang in Amsterdam
In 1345 vond het Mirakel van Amsterdam plaats. In de middeleeuwen werd dit wonder uitbundig gevierd. Vanaf 1881 wordt het Mirakel gevierd met een stille tocht door nachtelijk Amsterdam. Duizenden mensen hebben deze tocht gelopen. Ook dit jaar vindt de Stille Omgang weer plaats in de nacht van 21 op 22 maart.
Informatie over deelname aan deze tocht is te verkrijgen bij het secretariaat van ‘De Vinder’.

Afwezigheid pater Cees Maas
Het is u zeker opgevallen. Pater Cees Maas SVD uit Teteringen, die voorgaat in de eucharistievieringen in de kerkzaal van het Antoniushuis heeft de laatste keer verstek moeten laten gaan.
Hij liet ons weten dat hij met lichte hartklachten was opgenomen in het ziekenhuis. Maar er bleek meer aan de hand. Hij heeft een open hartoperatie ondergaan. Er zijn vijf omleidingen aangebracht.
Hij is nu weer thuis op zijn kamer in het Missiehuis in Teteringen om te herstellen van de forse ingreep. Volgens zijn huisarts heeft hij nu meer kans om er nog 20 jaar bij te krijgen. Wij wensen hem vanuit de Sint-Antoniuskern een voorspoedig herstel toe.

Januari 2020

* Vanaf de kerstdagen tot en met nieuwjaarsdag waren de kledingcontainers bij de Antoniuskerk vanwege vuurwerkoverlast afgesloten. Dit was te lezen op twee posters die op de containers waren geplakt. Toch werden op eerste en tweede kerstdag nog 18 zakken met kleding voor en naast en op de containers geplaatst. Vrijwilligers van Antoniushuis ‘De Vinder’ hadden het er druk mee om de zakken telkens op te ruimen. Lezen is voor sommige mensen toch moeilijker dan je denkt.

* Op de pas gebouwde berging in de tuin van het Antoniushuis is net voor Kerstmis de dakbedekking vakkundig aangebracht. Nu nog de deur erin hangen en de opbergplanken aanbrengen. Dan kan de opslagruimte in gebruik worden genomen.

* De ventilatoren in de grote zaal werken niet goed. Dat is jammer, want vooral in de zomer kan het er erg warm worden. Dan moet je tijdens de vieringen de ramen openzetten en komt alle verkeerslawaai naar binnen. Daarom heeft het parochiebestuur besloten om de ventilatoren te laten repareren. Dat gaat de komende maanden gebeuren. De motoren worden nagekeken, er komen nieuwe dempers onder en de ventilatiebladen worden schoon gemaakt. Dan kunnen we zonder lawaai te krijgen de ventilatoren weer aanzetten als het nodig is.

December 2019

* Op vrijdag 20 december a.s. organiseert Begraafplaats Leijsenakkers, Veerseweg 42 te Oosterhout van 18.00 tot 20.00 uur een lichtjesavond. Op deze avond kunt u samen met familie en vrienden een kaars branden als mooie herinnering aan je dierbaren. De hoofdpaden zijn verlicht met fakkels. Er klinkt muziek en er wordt een warm drankje aangeboden. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

* De wateroverlast nabij de Sint-Antoniuskerk is hopelijk opgelost. De wortels van de bomen op het plein voor de kerk waren het probleem. De afvoerbuis is gedeeltelijk omgelegd naar de put bij de invalidenparkeerplaatsen.

* Huisartsenpraktijk De Besterd heeft via de regionale krant BNDeStem laten weten: “De afgelopen jaren zijn we met de Antoniushuiskerk bezig geweest, maar dat heeft zoveel haken en ogen. Dat gaat niet door.” [einde citaat]

* December is de maand van de Advent met als hoogtepunt het kerstfeest. Voor de dames van de Bloemengroep is december een drukke maand. Adventskrans maken, kerstversieringen voor op het altaar en op de tafels in de diverse ruimtes van het Antoniushuis. Het kerststalletje opbouwen in de hal van ‘De Vinder’. We zijn erg blij met zo’n actieve bloemengroep. Bedankt dames voor jullie inzet!

* Op 1 januari 2020 is de Sint-Antoniuskerk al 3 jaar buiten gebruik. De verwarming is uitgeschakeld. De banken zijn er deels uitgehaald. De kerk wordt niet meer schoongemaakt. Bij een regenpijp stroomt het overtollige water langs de buitenmuur naar beneden. In het parochieplan 2019-2022 [versie juli 2019] van de Catharinaparochie staat het allemaal te lezen [pagina 12] “Er wordt aan deze kerk geen onderhoud meer gepleegd.”

November 2019

* In de hal van Antoniushuis “De Vinder” staan sinds vrijdag 8 november twee “nieuwe” lectuurkasten. Ze zijn gemaakt van enkele oude kerkbanken uit de gesloten Sint-Antoniuskerk. Timmerman Toon Jansen heeft de banken verzaagd en vertimmerd tot twee functionele kasten waarin folders, tijdschriften en ander infomateriaal een plaatsje hebben gekregen. Bedankt Toon voor je werk.

* Alle kerkbanken van de Sint-Antoniuskerk staan in de verkoop. De tweezitsbanken zijn al uitverkocht. Er zijn enkel nog zeszitsbanken [3.86 m] te koop.
Zaterdag 16 november werden de verkochte kerkbanken, tussen 10 00 en 12.00 uur, opgehaald door de nieuwe eigenaren.

* De opbouw van het tuinhuis in de tuin van Antoniushuis “De Vinder” vordert gestaag. Het dakleer moet nog worden aangebracht en de deur moet er nog worden ingehangen. Daarna kan het tuinhuis in gebruik worden genomen voor spullen die niet kunnen worden opgeslagen in de vertrekken van het Antoniushuis maar bij tijd en wijle wel worden gebruikt.

* De tuin van Antoniushuis “De Vinder” was de laatste tijd flink verwilderd. De grote notenboom is nu flink gekortwiekt. Er is veel gesnoeid. Maar het belangrijkste nieuws is dat we weer iemand hebben, die de tuin wil onderhouden. Op 21 oktober 2019 is tuinman Ad “in functie” getreden. Bedankt Ad voor je inzet.