Het Goede Doel

door Karin Hendrickx

Op zaterdag 10 februari jl. is door de familie Pijpers, in samenwerking met de Oosterhoutse Vereniging van Postzegelverzamelaars, het mooie bedrag van € 1000,00 overhandigd aan Edwin en Karin Mentink van de Stichting Roemeense kinderhulp.
Zij waren erg blij met de gift waarmee ze weer mooie dingen kunnen gaan regelen voor het kindertehuis Roemenie.

Voor 2024 is er inmiddels een nieuwe bestemming gevonden: Stichting Tess. Deze stichting maakt het mogelijk om kinderen met een beperking dolfijnondersteunde therapie aan te bieden.
Hopelijk kunnen we begin volgend jaar ook deze stichting een mooie cheque overhandigen. Spaart u mee?

In de hal van Antoniushuis ‘De Vinder’ staat een plastic doos waarin u uw oude postzegels kunt deponeren. [redactie]

Van links naar rechts: Annemarie en Pauline Pijpers met Edwin en Karin Mentink

Bron: www.stichtingtess.nl
‘Stichting Tess zamelt geld in om voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar dolfijnondersteunde therapie bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) mogelijk te maken. Deze dolfijnondersteunde therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling op de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn en voor een hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving te zorgen.’

Verzamelpunt voor Het Goede Doel

Oktober vorig jaar is Cees Pijpers overleden. Naast dat hij een trouwe bezoeker van Inloophuis ‘De Vinder’ was, organiseerde hij bij de Oosterhoutse Vereniging van Postzegelverzamelaars [O.V.V.P]. de actie Het Goede Doel. Op verschillende plaatsen in Oosterhout plaatste hij dozen waarin men oude postzegels kon doen. Peter en Karin Hendrickx willen zijn werk voortzetten.

Antoniushuis ‘De Vinder’ is vanaf nu [13 januari 2024] ook een verzamelpunt voor Het Goede Doel. In ‘De Vinder’ staat een doos waarin men postzegels kan deponeren. Liefst zoveel mogelijk. De doos wordt regelmatig geleegd door Peter en Karin Hendrickx. Beiden zijn lid van de O.V.V.P. De opbrengst van de ingeleverde postzegels komt elk jaar ten goede aan Het Goede Doel. En hoe meer postzegels er worden ingeleverd, hoe groter het geldbedrag wordt.
In 2022 heeft Cees Pijpers voor de Stichting Pim in Dorst € 850,-- opgehaald met de postzegelactie. In 2023 was het Stichting Roemeense Kinderhulp. Het bedrag is nog niet bekend.
Voor 2024 moet nog worden bepaald wat dit jaar Het Goede Doel is.

Voor meer informatie kan men contact opnemen via onderstaande nummers:
Peter 06 – 18 75 58 42 -- Karin 06 – 19 78 50 27