Boek Elsbeth Kuysters

Boek over rouw van Oosterhoutse schrijfster is anderen tot steun

De psychologe en moeder Elsbeth Kuysters heeft een boek geschreven over de rouw om haar dochter Sara, haar enig kind. Sara heeft in 2017 haar leven zelf beëindigd, op zeventienjarige leeftijd.

Sara is een kind van onze parochie geweest, in de Antoniuskerk gedoopt door Jos Zwetsloot en daar ook haar H. Communie gedaan.
Bij haar communiefeest kreeg ze van broeder Mattheus van de Paulusabdij zijn houten Mariabeeldje. Dat heeft ze altijd gekoesterd.

Het boek behandelt losse hoofdstukken en Elsbeth beschrijft wat haar helpt in haar rouw. Met de gedachte dat het een ander wellicht ook kan helpen. Echt een boek tot steun en inspiratie voor anderen. Elsbeth realiseert zich immers dat ze niet de enige is met verlies. Het boek is vlot geschreven, met soms een vleugje humor. Het is een licht boek geworden, toegankelijk, dat je raakt en je aanzet om het in één ruk uit te lezen. Elsbeth heeft niet van haar afgeschreven, dat staat immers in haar dagboek en heeft ze met name de eerste drie rouwjaren gedaan.
Een andere belangrijke stroming in het boek is dat de schrijfster ervaart dat de liefde en verbinding blijven bestaan; daar verandert de dood niks aan. Dat is een boodschap van hoop voor iedereen die iemand verloren heeft. En daar horen we allemaal bij, want leven betekent ook verliezen.

De bekende Vlaamse rouwdeskundige Manu Keirse schreef het voorwoord: ‘Dit boek is met name een getuigenis van leven, ook al gaat het over sterven.’
Zo rondom Allerzielen past dit boek op elke huiskamertafel.

‘Moederhart vol rouw en liefde’.
Elsbeth Kuysters,
Uitgeverij Elikser,
ISBN 978-94-6365-264-3.

Te koop bij boekhandel en via internet.
Prijs € 19,95