Sinterklaas 2023

Tags: 

Vol verwachting klopte hun hart

Op zaterdag 2 december was het feest in ‘De Vinder’. Schoorvoetend kwamen de kinderen met hun ouders Antoniushuis ‘De Vinder’ binnen. Elk kind kreeg een sticker met hun naam opgeplakt. De grote zaal was mooi versierd. Alle kinderen kregen een glaasje drinken en pepernoten. Daarna gingen ze samen liedjes zingen en wachtten ze vol spanning op de Sint.
Er stond een mooie stoel klaar voor hem en ja hoor daar kwam Sinterklaas met zijn Pieten binnen. De kinderen gingen rondom hem heen zitten. Met alle kinderen maakte hij een praatje en het liedje wat de Sint het mooiste vond werd gezongen namelijk ‘Zie ginds komt de stoomboot’.
Van sommige kinderen kreeg Sint-Nicolaas een tekening en om de beurt wilden ze bij de Sint zitten en een praatje maken. Daarna ging de Sint met de kinderen de polonaise lopen. Plotseling kwam er een kleine Sint binnen en die danste ook gezellig mee. Sinterklaas stelde voor om een gezinsfoto te maken. Elk kind met papa en mama en Sint en Piet op de foto.
Daarna werden de cadeautjes uitgedeeld en iedereen wachtte met uitpakken tot iedereen zijn of haar cadeautjes had gekregen. Iedereen luisterde goed en toen riep de Sint: “Eén, twee, drie uitpakken maar!”
Het werd scheuren, scheuren, scheuren met papier en toen zag je de blije, ontspannen gezichtjes. Sint zag het allemaal gebeuren en de kinderen hadden alleen nog maar oog voor hun cadeautjes.
Sint-Nicolaas vond het nu de tijd om te gaan en riep zijn Pieten. Ouders en kinderen zwaaiden Sint en zijn Pieten uit.

Al met al een bijzondere middag waar iedereen gelijk was en waar niemand buitengesloten werd. Een echt feest voor groot en klein.
Dit feest kon alleen doorgang vinden door een groep vrijwillige, enthousiaste mensen waarvoor heel veel dank.