Maatregelen Corona

Tags: 

Antoniushuis ‘De Vinder’ in coronatijd
Sinds maart 2020 is er echter door de parochiekerncommissieleden en vrijwilligers veel werk verzet in het Antoniushuis. We hebben geprobeerd het voor u op een rijtje gezet. Maar misschien zijn we iets vergeten.

* De dagkapel in de Sint-Antoniuskerk was en is nog steeds elke dag van 9.00 tot 16.00 uur open om een kaarsje of lichtje aan te steken. Veel mensen hebben hiervan gebruik gemaakt en maken er ook nu nog steeds gebruik van.

* Vanaf zondag 5 april waren in de dagkapel palmtakjes met een palmpasengroet verkrijgbaar.

* Via de website van de Sint-Antonius van Padua is het mogelijk om de kruisweg te bidden.

* De Antoniuskerk heeft de Poolse parochie in Breda geholpen met spullen voor de inrichting van hun kerkgebouw. Een groot aantal 6-zitskerkbanken, kandelaars en andere attributen werden op zaterdag 14 maart verhuisd naar Breda.

* In De Vinder werd door de firma Rombouts de verlichting in alle vergaderruimten en de grote zaal aangepast.

* Stukadoorsbedrijf Kieboom begon op zaterdag 2 mei het behandelen van de wanden in de grote zaal. Daarna werd de zaal schoongemaakt, het rode gordijn achter het altaar opgehangen en de geluidsinstallatie aangepast.

* Alle vrijwilligers van de Sint-Antonius werden door de parochiekerncommissie gebeld om te vragen hoe het met ze ging in deze bizarre tijd.

* Antoniusfeest 2020 anders dan gewend
In het bijzijn van enkele leden van de parochiekerncommissie werden in een korte viering op 13 juni 2020 door pastoor H. Akkermans de Antoniusbroodjes gezegend. Diaken P. Hoefnagels verzorgde de evangelielezing. Bakker Koen de Jong van Bakkerij De Jong bakte de broodjes. Alle vrijwilligers van de Sint-Antonius ontvingen in hun brievenbus een Antoniusbroodje met een begeleidende brief. Zo waren we toch, zij het op afstand, met elkaar verbonden.
De ORTS maakte van deze Antoniusviering opnames. Zie hiervoor op: https://www.youtube.com/watch?v=5VV0DZJRmd8

* Afscheid oud-pastoor Harry de Valk
Op vrijdagmiddag 3 juli 2020 werd vanuit de Antonius op het kerkplein afscheid genomen. De dienst werd geleid door pastoor H. Akkermans en bijgewoond door enkele dominicanen en vele Antonianen en andere belangstellenden. Na afloop van de dienst was het mogelijk om in de Sint-Antoniuskerk een kopje koffie of thee te gebruiken. Dit alles wel of gepaste afstand.
De ORTS maakte opnames van de afscheidsdienst, de tocht te voet naar begraafplaats De Leijsenakkers en het laatste afscheid bij het monument voor doodgeboren kinderen. Zie hievoor op: https://www.youtube.com/watch?v=wXo-3Nw_ios

* Met ingang van 7 juli 2020 ging Antoniushuis ‘De Vinder’ voorzichtig weer open. Elke dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het was weer mogelijk koffie of thee te drinken. Wel op 1,5 meter afstand.

* VVD’en van 2020
Op 20, 22 en 24 juli vonden in en rond Antoniushuis ‘De Vinder’ en in de gesloten Sint-Antoniuskerk de VinderVakantieDagen plaats. Drie ochtenden waren achttien kinderen aan het zingen, knutselen en spelen o.l.v. een groep enthousiaste vrijwilligers. De dagen werden georganiseerd door pastoraal werker A. Buijs van de Sint-Catharinaparochie.

* Op 13 augustus 2020 werd de weekviering op donderdagavond weer hervat. Wel telefonisch reserveren bij het secretariaat [0162] 470 954. Er is een maximum van 15 personen. Bezoek aan de viering is voor bedienaren en gelovigen op eigen risico.

Antoniushuis ‘De Vinder’ voorzichtig open

Antoniushuis ‘De Vinder’ gaat weer 2 keer per week open voor bezoekers. Met ingang van 7 juli 2020 is het Antoniushuis elke dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur open. Op het secretariaat is dan een gastvrouw of –heer aanwezig om de telefoon op te nemen of om informatie te verstrekken. Ook is het op die morgens weer mogelijk om koffie of thee te drinken. Maar vanwege de coronamaatregelen van het RIVM is dat niet in de huiskamer / keuken.

Elk gelden voor elke bezoeker de volgende maatregelen:

* Bij binnenkomst de handen ontsmetten met desinfecterende gel.
* Uw naam met telefoonnummer [laten] noteren op de presentielijst. Dit is vereist zodat men u kan bellen als er bij een bezoeker COVID-19 is geconstateerd. Uw naam en telefoonnummer worden één maand bewaard en daarna vernietigd.
* Er wordt koffie/thee gedronken in de grote zaal op anderhalve meter afstand. Er is een maximum van 15 bezoekers.

* Bij verkoudheidsklachten, hoesten, niezen of koorts komt men niet.
* Voor mensen van 70 jaar en ouder is extra voorzichtigheid geboden. Zij kunnen beter thuisblijven. U komt dus op eigen risico!