Maatregelen Corona

Tags: 

Antoniushuis De Vinder weer geopend

Met ingang van maandag 17 januari 2022 is het Antoniushuis weer open. Vanwege de snelle opkomst van de omikronvariant besloot de parochiekerncommissie in samenspraak met het pastoraal team om geen enkel risico te nemen en alle geplande activiteiten af te gelasten.
Maar aanstaande maandag is De Vinder weer open. Bij bezoek is het nog steeds verplicht om bij aankomst en vertrek een mondneusmasker te dragen en de handen te desinfecteren.

 Het secretariaat is weer open voor informatie, om een misintentie op te geven of een Gerarduskalender aan te schaffen.

 Het Inloophuis is van maandag tot en met vrijdag te bezoeken is voor een kopje koffie of thee met een praatje van 10.00 tot 11.30 uur.

Antoniushuis ‘De Vinder’ in coronatijd
Sinds maart 2020 is er echter door de parochiekerncommissieleden en vrijwilligers veel werk verzet in het Antoniushuis. We hebben geprobeerd het voor u op een rijtje gezet. Maar misschien zijn we iets vergeten.

* De dagkapel in de Sint-Antoniuskerk was en is nog steeds elke dag van 9.00 tot 16.00 uur open om een kaarsje of lichtje aan te steken. Veel mensen hebben hiervan gebruik gemaakt en maken er ook nu nog steeds gebruik van.

* Vanaf zondag 5 april waren in de dagkapel palmtakjes met een palmpasengroet verkrijgbaar.

* Via de website van de Sint-Antonius van Padua is het mogelijk om de kruisweg te bidden.

* De Antoniuskerk heeft de Poolse parochie in Breda geholpen met spullen voor de inrichting van hun kerkgebouw. Een groot aantal 6-zitskerkbanken, kandelaars en andere attributen werden op zaterdag 14 maart verhuisd naar Breda.

* In De Vinder werd door de firma Rombouts de verlichting in alle vergaderruimten en de grote zaal aangepast.

* Stukadoorsbedrijf Kieboom begon op zaterdag 2 mei het behandelen van de wanden in de grote zaal. Daarna werd de zaal schoongemaakt, het rode gordijn achter het altaar opgehangen en de geluidsinstallatie aangepast.

* Alle vrijwilligers van de Sint-Antonius werden door de parochiekerncommissie gebeld om te vragen hoe het met ze ging in deze bizarre tijd.

* Antoniusfeest 2020 anders dan gewend
In het bijzijn van enkele leden van de parochiekerncommissie werden in een korte viering op 13 juni 2020 door pastoor H. Akkermans de Antoniusbroodjes gezegend. Diaken P. Hoefnagels verzorgde de evangelielezing. Bakker Koen de Jong van Bakkerij De Jong bakte de broodjes. Alle vrijwilligers van de Sint-Antonius ontvingen in hun brievenbus een Antoniusbroodje met een begeleidende brief. Zo waren we toch, zij het op afstand, met elkaar verbonden.
De ORTS maakte van deze Antoniusviering opnames. Zie hiervoor op: https://www.youtube.com/watch?v=5VV0DZJRmd8

* Afscheid oud-pastoor Harry de Valk
Op vrijdagmiddag 3 juli 2020 werd vanuit de Antonius op het kerkplein afscheid genomen. De dienst werd geleid door pastoor H. Akkermans en bijgewoond door enkele dominicanen en vele Antonianen en andere belangstellenden. Na afloop van de dienst was het mogelijk om in de Sint-Antoniuskerk een kopje koffie of thee te gebruiken. Dit alles wel of gepaste afstand.
De ORTS maakte opnames van de afscheidsdienst, de tocht te voet naar begraafplaats De Leijsenakkers en het laatste afscheid bij het monument voor doodgeboren kinderen. Zie hievoor op: https://www.youtube.com/watch?v=wXo-3Nw_ios

* Met ingang van 7 juli 2020 ging Antoniushuis ‘De Vinder’ voorzichtig weer open. Elke dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Het was weer mogelijk koffie of thee te drinken. Wel op 1,5 meter afstand.

* VVD’en van 2020
Op 20, 22 en 24 juli vonden in en rond Antoniushuis ‘De Vinder’ en in de gesloten Sint-Antoniuskerk de VinderVakantieDagen plaats. Drie ochtenden waren achttien kinderen aan het zingen, knutselen en spelen o.l.v. een groep enthousiaste vrijwilligers. De dagen werden georganiseerd door pastoraal werker A. Buijs van de Sint-Catharinaparochie.

* Op 13 augustus 2020 werd de weekviering op donderdagavond weer hervat. Wel telefonisch reserveren bij het secretariaat [0162] 470 954. Er is een maximum van 15 personen. Bezoek aan de viering is voor bedienaren en gelovigen op eigen risico.

We zijn nog niet van het coronavirus af

Nu het virus weer de kop opsteekt en de besmettingen toenemen is het goed nog eens op een rijtje te zetten wat we kunnen doen om besmetting te voorkomen bij een bezoek aan een viering in Antoniushuis ‘De Vinder’. Want een ding is duidelijk: we leven nog altijd in coronatijd. Zeker moeten we voorzichtigheid in acht nemen als we ouder dan 70 jaar zijn.

• Bij het geringste vermoeden van het hebben van coronaverschijnselen zoals verkoudheidsklachten, hoesten, koorts, kortademigheid of plotseling verlies van smaak en geur moet u niet naar de viering komen.
• Aanmelden voor de viering is vereist. U kunt dit telefonisch doen [0162-470 954] alleen op dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Uw naam en telefoonnummer worden genoteerd. Zo kan men u altijd terugbellen als er een besmetting is geconstateerd. Er is een maximum van 15 personen.
• Bij binnenkomst de handen desinfecteren.
U wordt vriendelijk verzocht een mondmasker te dragen in ‘De Vinder’.
• Volg de aanwijzingen van de coronaverantwoordelijke [herkenbaar aan een wit hesje] op. Hij of zij zal u vragen of u verschijnselen van corona heeft.
• Volg de aangegeven looproute. In de kerkzaal zit u op anderhalve meter afstand.
• Samenzang tijdens de viering is niet toegestaan
• Bij de vredeswens worden geen handen geschud.
• De communie wordt uitgereikt van achter een kuchscherm. De priester maakt gebruik van een eucharistisch pincet. Communie ontvangen op de tong is niet mogelijk.
• Toiletten kunnen niet gebruikt worden.

Gelovigen en bedienaren wonen de viering bij op eigen risico. U kunt dus, als u besmet raakt, de Sint-Catharinaparochie niet aansprakelijk stellen.