Terugblik 2008

Tags: 

Eerste communie: dromen komen uit

Het was spannend: dit jaar immers hebben we de voorbereiding op de eerste communie heel anders aangepakt dan we tot nog toe gewend waren. Op 29 maart 2008 zijn we met alle kinderen en een van hun ouders samen geweest in het Mgr. Frenckencollege. De film rond het verhaal van Mozes was daar een van de hoogtepunten. Wat Mozes nou te maken had met eerste communie? Nou dat is de communicanten ondertussen wel duidelijk geworden. Want tijdens de vieringen lieten ze maar al te goed merken dat ze het helemaal gesnapt hadden: blijf in dromen geloven, ga ervoor! Zoals Mozes erin durfde te geloven en met zijn volk veilig en droogvoets het nieuwe beloofde land bereikte. Zoals Jezus voor zijn droom ging - het rijk van God - en zei: als jullie daarin blijven geloven, dan zal het er komen.
Hoe houd je dromen vast? Hoe houd je ze levend? Door te doen wat Hij gedaan heeft: “Breek dit brood, laat de wijn rondgaan en deel wat je hebt. Dan komt de droom uit: een mooie leefbare wereld, waar ieder mens vrij is: Gods rijk, voor iedereen.”
En reken er maar op dat al die jongens en meisjes die dit jaar hun eerste communie deden dat blijven doen om aan hem te denken. Breken en delen. Zo komen dromen uit!! En een feest werd het. Om nog heel lang aan terug te denken.

Pastor Marion Corvers

Eerste Communie 2008 1

Eerste Communie 2008 2