Vormsel 2015

Tags: 

Het H. Vormsel ontvingen op 14 november 2015

Daan de Bresser
Kaylee Gelderman
Tim van Gils
Clarissa Joosen
Isa Koreman
Rowan van Mook
Marijn Schellekens
Mirte van Sundert
Marith Voermans

Vormselviering in Antoniuskerk

Zaterdag 14 november 2015 is de dag waarop de kinderen van de Catharinaparochie gevormd worden.
De viering vindt plaats in de Sint-Antonius van Paduakerk en begint om 16.00 uur.
De bisschop van Breda Mgr. J. Liesen is de vormheer.
De vormselviering wordt muzikaal opgeluisterd door de Antoniuscantorij o.l.v. Wout Kwakernaat.

Vormsel in de Catharinaparochie

Het vormsel in de Catharinaparochie vindt plaats in de Sint Antoniuskerk in Oosterhout op zaterdag 14 november om 16.00 uur. Alle kinderen uit groep 8 kunnen zich daarvoor opgeven.

Iedereen die gedoopt is kan gevormd worden
Doop, eerste communie en vormsel horen bij elkaar. Bij de doop zijn het de ouders die in naam van hun kind 'ja' zeggen tegen geloof en kerk. Nu de kinderen in groep 8 zitten, kunnen ze dat zelf. Alle kinderen van groep 8 die zijn gedoopt, zijn uitgenodigd om op zaterdag 14 november in de H. Antoniuskerk hun vormsel te doen.

Voorbereiding voor kinderen en ouders
Het vormsel is een belangrijke stap in de geloofsontwikkeling van kinderen. Aan die stap gaat dan ook enige voorbereiding vooraf. Een van de ouders en de vormeling worden verwacht op een vormselmiddag waarop zij samen ontdekken wat het betekent om je te laten vormen en hoe dat gaat. In verschillende workshops zoeken ouders en kinderen naar wijsheid, luisteren naar verhalen, zijn stil in een meditatie, werken samen aan een grote collage en nog veel meer. Deze vormselmiddag is gepland op zaterdag 17 oktober van 12.45 uur - 16.45 uur in de Verrijzeniskerk, Vondellaan 43 in Oosterhout.

Kloosterbezoek voor kinderen
De kinderen komen ook een middag bij elkaar zonder ouders. Zij bezoeken dan een van de kloosters in de Heilige Driehoek. Even stap je in het leven van de zusters. In een gesprek met een van de zusters zal zij vertellen wat ze doen en waarom.

Op woensdag 14 oktober worden de vormelingen uit “de stad” Oosterhout verwacht en op woensdag 28 oktober de vormelingen uit Dorst, Oosteind en Den Hout. Je komt op eigen gelegenheid naar Catharinadal, Kloosterdreef 3. We verwachten je daar om 13.45. Het bezoek duurt ongeveer tot 16.00 uur.
Als er 15 vormelingen of minder zijn, dan vervalt het bezoek op 14 oktober en wordt iedereen verwacht op 28 oktober. Hierover krijgen de vormelingen een bericht.

Inschrijven
U kunt uw kind voor het vormsel inschrijven tot en met 4 oktober via het secretariaat van de Catharinaparochie, Markt 17, 4901 EP Oosterhout, telefoon 0162 - 432339, e-mail: info@catharina-parochie.nl