diaconie

Opbrengst Kledingactie

Tags: 

Opbrengst kledingcontainers in 2017
Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood heeft bij de St. Antoniuskerk twee kledingcontainers staan die heel goed gevuld worden met overtollige bruikbare (en niet meer bruikbare) kleding en schoenen. Wekelijks worden de containers geleegd en in 2017 is 30.000 kilogram opgehaald. Een geweldig resultaat, al was het minder dan in 2016 (32.695 kg) en in 2015 (34.730 kilogram).
Misschien is er voor de minder opbrengst een verklaring en wel dat het aantal punten in Oosterhout waar kleding ingeleverd kan worden nog steeds toeneemt.

Eenzaamheid

Tags: 

Week tegen de Eenzaamheid - een terugblik -

De landelijke Week tegen de Eenzaamheid van 21 september tot en met 1 oktober is weer voorbij. Het kan u niet ontgaan zijn want op en in vele media werd er aandacht aan besteed. We zijn allemaal wel eens eenzaam, dat is menselijk. Eenzaamheid kan ontstaan door ziekte, handicap of verlies van een dierbare. Het gevoel overal alleen voor te staan gaat overheersen.

Algemeen

Tags: 

Inloophuis

Maandag 5 juni is het Tweede Pinksterdag, maar ook een maandag. Het is al jaren gebruikelijk om dan als Inloophuis niet geopend te zijn. Dit jaar willen we dat doorbreken door “gewoon” open te zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur.
U bent hartelijk welkom voor een gratis kopje koffie of thee met natuurlijk een koekje.

Kloosternacht 2016

Tags: 

De drie kloosters van de Heilige Driehoek organiseren dit jaar weer een programma van zang, gesprek, ontmoeting, stilte en gebed voor jongeren van 16 – 35 jaar van 19.00 u. [4 mei] tot 7.00 u. [5 mei].

Zij bieden zo graag een inkijk in het klooster. Deelnemende kloosters zijn: Onze Lieve Vrouwe Abdij, Sint-Catharinadal en de Sint-Paulusabdij. Er wordt van klooster naar klooster getrokken.

Meer info: www.olvabdijoosterhout.nl.
Opgave: kloosternacht@gmail.com.

Open Op Zondag

Tags: 

Inloophuis ‘De Vinder’ open op zondag

Op woensdag 26 december 2018, tweede kerstdag, is Inloophuis ‘De Vinder’ gesloten.
Elke derde zondag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur is het Inloophuis ook geopend.
In de maand in januari is de zondagopenstelling op 20 januari 2019.

Kerstmis 2015

Tags: 

Gewijzigde openingstijden Inloophuis ‘De Vinder’

Het is gebruikelijk dat iedere maandag, woensdag en vrijdag Inloophuis ‘de Vinder’ geopend is van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Vanwege de feestdagen is het Inloophuis gesloten op vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) en vrijdag 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Tienergroep Chemin Neuf

Tags: 

Tweemaal per maand op de vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur komt een tienergroep bijeen bij de geloofsgemeenschap “CHEMIN NEUF” in de Sint Paulusabdij aan de Hoogstraat 80 in Oosterhout.

Voor wie:
* Voor tieners in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar.
* Voor alle tieners die ook wel eens willen nadenken en praten over dingen die hen bezig houden, over hun leven, geloof, God, Jezus, kerk en nog veel meer!

Kosten:

Kerstmaaltijd

Tags: 

Ook in 2009 weer een kerstmaaltijd - Deze keer een Kerstbrunch

De Werkgroep Diaconie organiseert op eerste kerstdag vrijdag 25 december een kerstbrunch in Antoniushuis “De Vinder”. Het is bedoeld voor die Oosterhouters die zich aangesproken voelen en juist eerste kerstdag ervaren als een eenzaam moment. Eigenlijk een vervelende dag.

Pagina's

Abonneren op RSS - diaconie