Condoleanceregister Harry de Valk

Tags: 

Geboren: 11 januari 1927 (Bergen Op Zoom)
Overleden: 26 juni 2020 (Nijmegen)

Reacties

Ruimte voor condoleances

Klik op "beantwoorden" om uw condoleance toe te voegen. Als u dit gedaan heeft, klikt u op de link "Voorbeeldweergave". De condoleance komt dan in beeld. Controleer of de tekst juist is. Klik dan onderaan de pagina op "Opslaan". Pas dan is uw condoleance zichtbaar voor de bezoekers van deze website.

Harry ,jouw leven heeft de

Harry ,jouw leven heeft de wereld mooier gemaakt.Je was een fijn mens en een goede herder.Met veel energie, humor en doorzettingsvermogen .Dank daarvoor.Moge je nu rusten in de Heer.

Harry vd Valk

Een zeer goede man is over gegaan.
Dankbaar voor alles wat hij deed.

Overlijden Harry de Valk

Gecondoleerd voor de familie van Pastoor Harry de Valk. Heel veel sterkte. Ik zal hem blijven herinneren als een fijne pastoor, die het gezellig vond om bij ons een bakje koffie te drinken. Rust zacht Harry.

Condoleance Harry

Een bijzonder mens is van ons heengegaan. Harry bedankt voor de goede samenwerking gedurende vele jaren. Je inzet en zorg voor onze Kerk van de Vuurhai zal ik nooit vergeten.
Vele momenten hebben we vaak moeilijke zaken mogen oplossen. Je stond open voor nieuwe wegen en vond dit een uitdaging om die ook waar te maken.
Herder van de Kerk van de Vuurhai bedankt en adieu!

Condoleance

Hij bracht God bij de mensen en de mensen bij God. Hij zal rusten in vrede bij de Eeuwige.

overlijden

Jammer dat ik de laatste tijd niets meer van je hebt vernomen! Je bent vaak s,Avonds bij mij geweest en
samen een wijntje gedronken. Ik heb als koster hele leuke momenten met je mogen doorbrengen.
Je was een harde werker. Nu mag je rusten voor goed . Rust zacht met God aan je zijde.

Overlijden Harry de Valk

Met Harry de Valk verliest Oosterhout voorgoed een markante figuur. Weliswaar geen Oosterhouter van geboorte en in 2017 vertrokken naar Nijmegen, heeft hij een onuitwisbaar stempel op de gemeenschap gedrukt. Harry, een man van grote gebaren, bemoedigende woorden en warme aandacht voor 'zijn' Antonianen. Nu voorgoed uit onze handen maar voor altijd in ons hart.
A-Dieu, Harry.

Een Antoniaan is van ons heen

Een Antoniaan is van ons heen gegaan, bedankt voor wie je was.
Sterkte voor allen die hem in hun hart dragen,

Opa Harry

Lieve opa Harry,

Ondanks dat u niet onze echt opa was, bent u wel even lief. Wij vonden het voorlezen altijd erg fijn en we vonden het ook heel leuk om met u te lunchen in Nijmegen. De andere mensen keken wel op met ons aan tafel. Wij houden voor altijd heel veel van u en we wensen u een fijn leven in de hemel. We gaan u erg missen. Tot later, als wij ook omaatjes zijn en wij u dan weer zien als wij naar de hemel gaan.

Een man die indruk maakte

Voor alle familieleden en mensen die hem een warm hart toedragen wens ik u veel sterkte met dit verlies.
Een man die vanaf het begin op mij indruk maakte: met zijn pretoogjes achter dat brilletje. Die wist door te dringen, open stond voor een goede discussie, genoot van een wijntje en van de kinderen van de Flierefluiters. Een bijzondere man die een grote voetafdruk in Oosterhout nalaat.

De Heer is mijn herder

Bedankt Harry de Valk, dat je als assistent van de Heer mijn herder wilde zijn, rust zacht

Overlijden Harry de Valk

Een toegewijd en energiek mens is heengegaan. Harry is thuisgekomen bij God. Met een gerust hart kunnen we hem toevertrouwen aan zijn Schepper.
In verbondenheid. Trui.

condoleance

Mijnheer pastoor bedankt voor Uw inzet voor onze parochie.

Harry, een man die stond

Harry, een man die stond voor zijn zaak,
of liever voor zijn mensen van de Antonius.
Met respect dragen we hem ten grave
en bevelen hem aan in het eeuwig Licht !

Overlijden pastoor Harry de Valk

Een héle lieve, gemoedelijke , betrokken, eenvoudige, vrolijke en moderne pastoor is overleden.
25 jaar lang heb ik samen met hem de eerste communicanten mogen voorbereiden op hun eerste heilige Communie.
Het was héél goed samenwerken met hem en dankzij zijn moderne inbreng werden de communievieringen in de St. Antoniuskerk een hoogtepunt!!
Dank je wel Harry voor ons prettig en zinvol samenwerken.
Ik zal je nooit vergeten hoe bijzonder je was!!!

Gecondoleerd met het

Gecondoleerd met het overlijden van Pastoor Harry de Valk. Wij verlliezen in hem een geliefd persoon die veel voor ons koor betekend heeft

Ik herinner me Harry als een

Ik herinner me Harry als een heel opgewekte en energieke man die graag met je het gesprek aan ging. Hij was altijd vol ideeën en stond positief in het leven. Harry was ook een man van het volk, hij sprak direct en uit het hart en was heel goed in staat verbinding te maken. Als geestelijke ging hij de grote vragen en twijfels niet uit de weg, zowel privé als in het kerkelijk bestaan. Dat sierde hem want door zo openlijk je twijfels te delen maakt je tot gelijke van de ander en nodigt die ander ook uit om zijn of haar verhaal te doen.
Samen met Harry en Tim Stoop heb ik het monument voor het ongedoopte kind mogen realiseren. Ik ben hem daar nog altijd dankbaar voor.
Dat hij moge ruste in vrede.

afscheid Harry

In Tiel hebben we Harry als pater de Valk leren kennen. Kapelaan , de jongste van een groep dominicanen. Actief in het jeugd en jongerenwerk met de functie van aalmoezenier. Later in Oosterhout als pastoor de Valk en als huisvriend Harry. Tussen deze "titels" ligt een wereld van verschil, verandering en ontwikkeling. Hij werd een vriend des huizes,ook al vielen wij niet onder de Antonius. Met een glas wijn na eerst koffie met iets lekkers, hij snoepje graag, dan de discussie.Hij had het gesprek nodig Steeds werd de band hechter . Hij vertrouwde de verhuizing mede aan mij toe, dat was een flinke klus . Gelukkig met behulp van anderen die hem nabij waren.Ik wil toch een ervaring memoreren, passend in zijn profiel als priester.Op een eerste kerstdag werd ik gebeld door een kennis. Een zwager van die kennis was stervende.Hij wilde de laatste sacramenten ontvangen.De parochie was bereikbaar via een antwoordapparaat .Daar kwam geen reactie op. Wat nu ? Ik kende Harry . Gaf het telefoonnummer van hem en na het afronden van het kerstdiner, vervulde Harry zijn priesterlijke taak. Vele verhalen zijn over Harry te vertellen. Hij was een priester voor de mensen, een man God's en kritisch op de bureaucratie van de kerk.Door de omstandigheden werd hij gedwongen om naar Nijmegen te verhuizen,wat had hij graag in Oosterhout willen blijven,maar het was en kon niet anders.Adieu Harry. Dat betekent tot bij God. Frans en Marianne Peterse.

condoleance

Beste medebroeders en familie van Pastoor de Valk,
Wij herinneren ons Pastoor van de Valk als een goede buur, als een betrokken pastoor die heel attent de relatie met de abdij onderhield. Een groot feest: hij was een van de eersten om te feliciteren, doorgaans met een eigen gemaakte kaart: een tekening of een foto - vaak met een mooi uitzicht op onze abdij: een zonsopgang, de boomgaard. Een manier om te laten merken wat hem trof. Moge hijzelf nu de nabijheid van ervaren over de grens van de dood heen. Voor u waarschijnlijk op dezelfde wijze een attente medebroeder of familielid. De betrokkenheid die er was, moge die nu een nieuwe kleur krijgen, in het licht van Gods liefde!

Deelneming

Een "groot" man is heen gegaan. Voor ons heeft hij peinzingen bij het Katholieke geloof achtergelaten. BEDANKT.

Condoleance pastoor Harry Van Valk

Harry was een buitengewoon Aimabele Pastoor,
mijn inziens een lichtend voorbeeld .
Een groot verlies voor Oosterhout.
Rust zacht in vrede Harry.

condoleance

Harry, Heel veel positieve herinneringen heb ik aan jouw rol als voorganger (zeer inspirerend) maar ook als privépersoon. zeer betrokken en in de omgang naar mij en de mensen van wie ik hou, positiviteit uitstralend. ere wie ere toekomt. rust in vrede

Sterkte toegewenst aan allen

Sterkte toegewenst aan allen die pastoor de Valk een warm hart toedragen. Persoonlijk heb ik fijne herinneringen aan hem als herder van ons koor. Hij nam de tijd voor ons en was vaak aanwezig bij repetities van ons koor. Rust zacht.

condoleance

Een priester met een hart voor de oecumene, een bewogen pastor, een mens voor anderen.
Zijn naam zij tot zegen.

condoleance

Namens het kerkkoor Ortus wil ik bedanken voor de goede jaren met Harry de Valk in de Antoniuskerk.

jouw naam zal blijven klinken

Sinds ik in Catharinaparochie werk, is de naam Harry de Valk al vaak gevallen door jong en oud. Je hebt vruchtbare sporen achtergelaten Harry, dank je wel daarvoor. Ik wens je nu rust en vrede.
Annemiek Buijs

Harry

Harry, je hebt voor veel mensen ontzettend veel betekend, dank daarvoor.
Zowel oud als jong kreeg jouw warme aandacht.
Je was ruimdenkend en vooruitstrevend, heel bijzonder! Rust zacht.

Harry bedankt !

Harry bedankt,
Voor je levenslustigheid,
Voor je ‘dichtbij zijn van mensen’,
Voor je herderlijke raad,
Voor je inspirerende boodschap,
Voor je vriendschap,
Voor je: “ Komt het uit dat ik vanavond even voor de gezelligheid langs kom”.
Kortom: bedankt je ‘er zijn’.
Moge de engelen je begeleiden naar het paradijs.

Overlijden Harry de Valk

Een bewogen en passievol Pastoor en bovenal goed mens is heengegaan.
God heeft er in de hemel een zwaargewicht bij.
Zijn opvattingen en bewogenheid en persoonlijkheid zullen wij missen.
Harry het was een genoegen om naast je te mogen staan achter het altaar.
God zij met je en goed dat je je schepper nu mag ontmoeten.
Tot wederzien in een andere omgeving.
Bedankt voor alle wijze raadgeving.

Anja en Andre van de Gevel

Condoleance

Bij deze wil ik de familie van Harry en iedereen die hem kende condoleren met zijn overlijden. Een markante persoonlijkheid die mensen aan zich kon binden. Door hem heeft de Antoniusparochie in de jaren '80 een grote bloei gekend. Nog steeds zijn er binnen de huidige Antoniuskern mensen die in de tijd van Harry vrijwilliger zijn geworden actief. Als lid van het koor, misdienaar en lector heb ik hem lang van dichtbij mogen meemaken. Een zeer betrokken iemand is overleden.