Afscheid Harrie de Valk

Tags: 

Nijmegen 26 januari 2018

Beste vrienden en vriendinnen,
Op 11 januari jl. vierde ik mijn 91ste verjaardag. Als reactie hierop kreeg ik van vele vrienden en vriendinnen hartelijke gelukwensen toegestuurd. Zelfs vandaag nog 26 januari kreeg ik een heel sympathieke brief met wat persoonlijke elementen van een vriendin, die ik enige jaren geleden ontmoet heb.

Om al deze mensen een persoonlijke brief terug te schrijven, dat lukt mij niet meer. Daarom wil ik op deze wijze u allen van harte bedanken voor deze gelukwensen met mijn verjaardag en ook voor andere vormen van meeleven.
Ze hebben mijn hart goed gedaan.
Ik groet u allen vanuit de grond van mijn hart.

Is getekend Harry de Valk

Een bericht uit het verre Nijmegen

Op mijn nieuwe woonadres in Nijmegen heb ik een overvloed aan kerst- en nieuwjaarswensen mogen ontvangen.
Langs deze weg wil ik alle schrijvers van harte bedanken.
Persoonlijk ieder een berichtje terugsturen, dat lukt niet meer.
Nogmaals bedankt lieve mensen.

Ik wens alle schrijvers wederkerig een mooi en goed 2018.

Harry de Valk

Gedachten bij mijn afscheid uit Oosterhout

Beste parochianen,

In 1972 kwam ik naar Oosterhout voor de mavo. Op 1 juni 1980 werd ik door Mgr. Ernst als pastoor benoemd van de Sint-Antoniusparochie. Toen heb ik u, de parochianen van de Sint-Antoniusparochie, leren kennen. En dat heeft me goed gedaan.
Allereerst leerde ik Corry Braat kennen en later Bep de Fluiter op de pastorie. Zij stonden mij bij in huis met eten, drinken en schoonmaken van de pastorie.
Maar daarna leerde ik u kennen, de parochianen van de Sint-Antoniuskerk. Dit heeft mij gelukkig gemaakt. Als pastoor zocht ik contact met u in de misviering, in persoonlijke contacten en daarnaast bij huisbezoek. Want dit ging op een sympathieke manier.
Als celibataire pastoor zat ik gemakkelijk alleen thuis op de pastorie. Zo ging ik vaak ’s avonds op bezoek bij u. En door u werd ik hartelijk en gastvrij ontvangen. Dat doet je als celibataire pastoor goed. Je bent mens en dan doet hartelijkheid, hulpvaardigheid en medeleven goed. Daar heb je behoefte aan. Als vrijgezel ben je erg gesteld op persoonlijke contacten. Geleidelijk heb ik zo met velen van u in de parochie een band gekregen.
Daarom vind ik de lichte beroerte, die me op 19 juni heef getroffen, zo erg. Door die lichte beroerte ben ik nogal namen en sympathieke gebaren en gezichten vergeten.

Juli 2000 ben ik als pastoor teruggetreden en ben als vrijwilliger in de parochie blijven werken. Ik ga nu naar Nijmegen en zal in Aqua Viva [Heijendaalseweg 292, 6525 SM Nijmegen] gaan wonen. Daar zal ik nog vele sympathieke herinneringen aan Oosterhout hebben.
Op zaterdag 11 november om 17.00 uur doe ik met Jan Poppelaars de H. Mis en dan zal ik afscheid nemen van u.

Harry de Valk